Compania Metrorex a anunțat că începând de astăzi, pasajele de legătură în corespondenţă directă între staţiile Eroilor 1 şi Eroilor 2 au fost date în folosință.

Metrorex a dat în folosință pasajele de legătură între stațiile Eroilor 1 și Eroilor 2

Compania Metrorex a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că începând de miercuri, pasajele de legătură între stațiile Eroilor 1 și Eroilor 2 au fost date în folosință. Lucrările care au fost efectuate la stația de metrou Eroilor 1 fac parte din proiectul "Magistrala 5 de metrou: Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei".

Pasajele fac legătura dintre cele două peroane ale staţiei de metrou Eroilor 1 cu Magistrala 1, Magistrala 3 şi Magistrala 5. Potrivit unui comunicat transmis de Metrorex, pasajul longitudinal are o lățime de circa 7,80 m şi o lungime de aproximativ 120 m. Acesta face legătura spre căile de acces deja existente ale staţiei Eroilor 1 şi două pasaje transversale de circa 7,80 m lăţime, respectiv 5,00 m lăţime şi 40 m lungime care fac legătură cu pasajul longitudinal şi totodată asigură transferul călătorilor dinspre şi către staţia Eroilor 2. Cele două pasaje transversale sunt dotate cu 12 escalatoare, câte 6 pentru fiecare pasaj, şi 1 lift interior.

Pentru a putea fi realizate pasajele de legătură a fost nevoie ca peronul staţiei Eroilor 1 spre direcţia Dristor şi Preciziei să fie lărgit de la circa 5 metri la aproximativ 10 metri.

Valoarea totală a lucrărilor la pasajele de legătură

„Pentru distribuția fluxurilor de călători de la nivelul peronului la vestibul, peronul extins dispune de un escalator și o scară fixă într-un capăt (către Opera Națională) și de o scară fixă și lift interior în celălalt capăt (către Spitalul Universitar de Urgență).”, se arată în postarea Metrorex de pe pagina de Facebook.

De asemenea, prin darea în folosință a proiectului, stația de metrou Eroilor 1 va asigura accesul persoanelor cu deficienţe locomotorii spre reţeaua de metrou pe magistralele 1, 3 şi 5.

Proiectul "Magistrala 5 de metrou: Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei" a fost finanţat din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 - 2013, POIM 2014-2020 şi de la bugetul de stat. Valoarea total eligibilă aferentă fazei II POIM 2014-2020 se ridică la aproximativ 1,48 miliarde lei, dintre care 1,258 miliarde lei reprezintă finanţare nerambursabilă.

Citeste si:
Stația de metrou Tudor Arghezi este inaugurată astăzi
Stația de metrou Tudor...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Martie 2023 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.