Alertă la sediul BNR, marți după amiază! Din incinta clădirii au fost sesizate degajări de fum, în urma unei pene de curent. ISU București-Ilfov intervine la fața locului, iar clădirea a fost evacuată.

Degajări de fum la sediul BNR. Pompierii intervin de urgență

O alertă de degajări de fum a fost declanșată la sediul Băncii Naționale a României (BNR), marți după amiază. Clădirea a fost evacuată de urgență, iar mai multe echipaje de pompieri au intervenit la fața locului.

Din primele informații, în clădirea BNR a fost sesizată o degajare de fum în urma unei pene de curent din zona respectivă. Generatoarele de curent au pornit imediat în urma cărora a avut loc și degajarea de fum. ISU București-Ilfov a transmis că nu există persoane rănite în urma incidentului.

”Intervenim ca urmare a unei sesizări privind degajare de fum la sediul BNR. Din informațiile preliminare, rezultă că în urma unei întreruperi în alimentarea cu energie electrică în zona respectiva, la sediul BNR au pornit generatoarele de curent, care au eliberat emisii de gaze (fum). In acest moment efectuăm verificări în spațiile interioare. Nu sunt persoane rănite. Personalul din interiorul clădirii a fost evacuat în afara obiectivului”, a transmis ISU București-Ilfov.

După ce echipajele de pompieri au intervenit la clădirea sediului BNR, aceștia au stabilit că degajarea de fum a avut loc din cauza unei întreruperi în alimentarea cu energie electrică. Pompierii au inspectat spațiile interioare ale clădirii și nu au identificat alte probleme.

„În urma acestui eveniment, nu au fost persoane rănite. O parte din personalul din interiorul clădirii a fost evacuat în afara obiectivului”, a anunțat Slt. Covașniuc Ana, reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București - Ilfov.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Martie 2023 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.