Construcția metroului din Cluj a fost pusă pe pauză, a anunțat luni Primăria Cluj-Napoca. Licitația proiectului de construcție a noului metrou a fost contestată.

Licitația pentru construcția metroului din Cluj, contestată

Primăria Cluj-Napoca a anunțat, luni, că licitația pentru construcția metroului a fost contestată.

„În 10 martie a fost contestată Comunicarea privind rezultatul procedurii de către Asocierea S.C. Dogus Insaat VE Ticaret A.S. - S.C. Tekfen Insaat VE Tesisat A.S.”, a anunţat luni Primăria Cluj-Napoca.

Potrivit legii, termenul de judecare al Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (SNSC) este de 20 de zile de la data primitii dosarului achiziţiei. Termenul poate fi prelungit cu 10 zile.

Primăria spune că, comisia de evaluare nu știe valoarea ofertei Asocierii S.C. Dogus Insaat VE Ticaret A.S. - S.C. Tekfen Insaat VE Tesisat A.S. Singura ofertă financiară care a fost văzută și evaluată de comisie a fost cea care a îndeplinit condiţiile de eligibilitate.

„Comisia de evaluare nu cunoaşte valoarea ofertei Asocierii S.C. Dogus Insaat VE Ticaret A.S. - S.C. Tekfen Insaat VE Tesisat A.S. deoarece, conform SEAP, după acordarea calificativului de neconformitate din punct de vedere tehnic, acest ofertant nu a mai intrat in etapa de evaluare financiară, astfel că oferta financiară nu a putut fi vizualizată. Singura ofertă financiară vizualizată şi evaluată de către comisia de evaluare a fost cea care a îndeplinit condiţiile de eligibilitate DUAE şi tehnice, respectiv cea a Asocierii Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S., Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia, Alstom Transport S.A. şi Arcada Company S.A.”, a mai transmis primăria.

Potriti autorităților din Cluj-Napoca, comisia de evaluare și alți 18 experţi cooptaţi din România şi din străinătate care dețin o experienţă în asemenea proiecte complexe au efectuat analizarea tuturor ofertelor. Primăria a mai transmis că fiecare etapă de evaluare a fost avizată de către observatorii desemnaţi de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

În data de 28 februrie 2023, Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport S.A. - Arcada Company S.A a fosta anunțată ca fiind câştigătoarea licitaţiei pentru obiectul „Proiectare şi Execuţie lucrări de Infrastructură (structură de rezistenţă, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalaţii), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiţie Magistrala I de metrou Cluj”.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Martie 2023 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.