Premierul Nicolae Ciucă a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de 8 martie - Ziua Internațională a Femeilor. Oficialul le-a transmis cele mai bune gânduri de recunoștință, respect, prețuire și pentru ce sunt ele și ce fac pentru societatea românească. De asemenea premierul le-a asigurat că Guvernul va continua să le sprijine și să lupte pentru drepturile acestora prin măsuri concrete.

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de felicitare cu ocazia zilei de 8 martie

Premierul Nicolae Ciucă, le-a transmis un mesaj de felicitare tuturor femeilor cu ocazia zilei de 8 martie - Ziua Internațională a Femeilor. Oficialul a spus că femeile sunt cele care aduc viaţă, speranţă şi echilibru, sunt cele care deschid drumuri în multe „domenii, sunt niște ființe creative şi îmbrăţişează inovaţia şi progresul.

Ciucă și-a exprimat recunoștința pentru toată munca, tot efortul și sacrificiul pe care îl fac atât în plan personal, cât și în plan profesional, deoarece în zilele noastre, femeile se egăsesc în orice domenii de activitate. Totodată Ciucă a făcut un compliment tututor femeilor, afirmând că „cuvântul pace este de gen feminin”.

„Se află în prima linie a celor mai dificile misiuni. Astăzi şi în fiecare zi le suntem recunoscători pentru ceea ce fac, întotdeauna cu responsabilitate. Setează noi standarde de profesionalism în cele mai importante domenii de activitate. În sănătate, educaţie, în mediul antreprenorial, în sectorul asociativ, în cel public, în sport, cultură, cercetare, diplomaţie şi securitate naţională doamnele şi domnişoarele performează. Iar pe lângă profesionalism, se remarcă prin empatie, echilibru, capacitate de mediere. Deloc întâmplător, cuvântul pace, cu multiplele sale sensuri, este de gen feminin”, a scris Nicolae Ciucă.

De asemenea, premierul Ciucă a menționat și despre rolul femeii în societatea românească, dar și despre strategiile statului român privitoare cu privire la femei. Oficialul a afirmat că își dorește ca țara noastră să fie o societate inclusivă şi modernă, care pune în valoare competenţa şi abilităţile tuturor cetăţenilor săi şi oferă femeilor poziţionare corectă în viaţa socială şi profesională.

Citeste si:
Vlăduța Lupău împlinește astăzi 32 de ani. Cum a sărbătorit...
Vlăduța Lupău împlinește...

Ciucă a transmis că este de datoria noastră să susținem femeile, să le promovăm și să le încurajăm pentru a progresa și pentru a-și îndeplini scopurile și ambițiile.

„Este o responsabilitate şi onoare, deopotrivă, să le susţinem, promovăm şi implicăm în deciziile sociale, economice şi politice în aceeaşi mare măsură în care ele participă la dezvoltarea societăţii. Le doresc tuturor mamelor, soţiilor, fiicelor, colegelor noastre sănătate, zile frumoase şi liniştite, bucurii alături de familie şi mult succes în tot ce fac zi de zi”, a precizat premierul Ciucă.

Ziua Internaţională a Femeii este sărbătorită la data de 8 martie în fiecare an. Sărbătoarea a fost insituită în mod oficial în anul 1975, de către ONU, iar mai apoi aceasta a fost adoptată de numeroase țări. În România, până în decembrie '89, pe data de 8 martie era sărbătorită Ziua mamei. După revoluţia din 1989 Ziua mamei a fost înlocuită de Ziua Internațională a Femeii.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Martie 2023 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.