Două cutremure s-au produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în județul Gorj. Primul seism a avut o magnitudine de 3,8, iar al doilea cutremur a înregistrat o intensitate de 2,6, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Încă două cutremure s-au produs în județul Gorj

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona județului Gorj au avut loc două cutremure. Primul a avut o magnitudine de 3,8 pe scara Richter și s-a produs la ora 00:55:25 (ora locală a României), al doilea a raportat o magnitudine de 2,6.

„În ziua de 05 Martie 2023 la ora 00:55:25 (ora locală a României) s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.8, la adâncimea de 11km.“, au transmis cei de la Institul Național de Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 107km NV de Craiova, 109km SV de Sibiu, 143km V de Pitești, 161km SE de Timișoara, 180km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 204km V de Brasov, 211km E de Belgrade, 215km E de Zemun, 223km NE de Niș.

La ora 03:43:42 (ora locală a României), a avut loc un alt cutremur, în aceeași zonă, însă de această dacă seismul a înregistrat o magnitudine de 2.6, la adâncimea de 16km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 108km SV de Sibiu, 109km NV de Craiova, 143km V de Pitesti, 160km SE de Timisoara, 179km SE de Arad, 182km S de Cluj-Napoca, 203km V de Brasov, 211km E de Belgrade, 215km E de Zemun, 226km NE de Nis

Gorjenii, indignați de faptul că INFP a anunțat prea târziu despre cutremur

Locuitorii din Gorj au fost nemulțumiți și indignați că seismul cu o intensitate de 3.8 a fost anunțat de INFP după aproximativ jumătate de oră. Oamenii și-au împărtățit nemulțumirile pe rețelele de socializare.

„Pe asta cum ne-o mai explică specialiștii INFP? O aplicație de mobil anunță la 2 minute seismul, iar INFP, nimic nici după 10 minute“

Citeste si:
Patru cutremure au avut loc noaptea trecută în România
Patru cutremure au avut loc...

Am tot dat refresh la INFP pana acum si nu au arătat nimic, nimic... Cum este posibil așa ceva...??? Suntem la Gorj ... Dacă se întâmplă la București o luna și după se tot vorbea...“, a fost un alt comentariu.

„Mai durează până se hotărăsc ce magnitudine să-i dea“, a spus un alt gorjean pe Facebook


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Martie 2023 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.