Patru orașe din Moldova, Banat și Transilvania vor avea, la vară, zboruri directe spre litoral. Cu avionul, localnicii din Oradea vor călători până la Mihail Kogălniceanu, pentru a ajunge la aeroportul de lângă Constanţa, de 16 ori mai repede decât cu trenul.

Zboruri directe spre litoral

Cei din Moldova, Banat şi Transilvania vor avea la vară zboruri directe spre Mihail Kogălniceanu, aeroportul de lângă Constanţa. Zborurile spre litoral vor decola joia şi duminică de la Timişoara şi Cluj-Napoca şi o dată pe săptămână de la Suceava şi Oradea.

„Este în fiecare piaţă o anumită sumă de clienţi care îşi doresc să vină către litoral românesc cu avionul datorită infrastructurii, datorită orelor pe care le-ar petrece în trafic şi confortului”, a declarat Cristian Bărhălescu, manager agenție turism, pentru Observator.

În fiecare duminică, din 22 iunie și pe 17 septembrie, orădenii vor putea zbura spre litoral. Cu mașina, cei aproape 880 de kilometri se parcurg în cel puțin 11 ore. Cu avionul, în schimb, într-o oră și jumătate, oamenii vor fi aproape de plajă.

De la aeroport, oamenii pot lua taxiul sau transportul în comun pentru a ajunge la destinație. Autobuzul face 50 de minute între aeroport și Constanța, circulă din oră în oră și costă 13 lei.

„Groaza! Groaza de drum şi cu copii după tine, atâtea ore de stres şi de nervi în trafic. Sincer, eu zic că merită. Undeva la 3 mii de lei, pentru două persoane m-am uitat, la demipensiune şi zbor inclus”, a povestit un localnic, pentru sursa menționată.

Din Suceava, pe litoral

Și localnicii din Suceava vor avea avion spre litoral, în fiecare joi. De acolo până pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, facem cu avionul o oră și 15 minute. Cel mai ieftin bilet pleacă de la prețul de 300 de lei și include un bagaj mic, de până la 6 kilograme.

Operatorii au în vedere extinderea serviciilor aeriene, dacă va exista cerere. „ Vom face mult mai uşor pachete către litoral, nu vom vinde doar cazări şi servicii la sol, ci aducem un plus clienţilor noştri. Un avantaj financiar, de timp, de comoditate”, a spus Magda Grădinariu, manager agenție de turism.

Citeste si:
Descoperă Belgia prin orașele sale medievale. Informații și detalii...
Descoperă Belgia prin orașele...

Cum ar fi fost drumul spre mare cu trenul sau cu mașina

Dacă acești români aleg călătoria cu trenul, ar trebui să schimbe trei garnituri și să stea pe drum cel puțin 17 ore. Varianta ar fi fost, însă, mai ieftină - 234 de lei dus. În cazul în care ar miza pe varianta mașinii personale, fără discuții, confortul ar fi fost mai mare, dar tot ar fi durat. Cel puțin 11 ore sunt până la plajă, dacă nu întâmpină ambuteiaje.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Martie 2023 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.