Valoarea voucherelor culturale se va majora începând din aprilie 2023. Proiectul este pus în dezbatere publică la Ministerul Finanțelor. Voucherele culturale pot fi oferite salariaților de angajatori.

Valoarea voucherelor culturale se majorează în 2023

Valoarea voucherelor culturale va crește în 2023, cu 10 lei în cazul celor care sunt acordate lunar, și cu 20 de lei în cazul celor acordate ocazional. Prin urmare, valoarea totală a voucherelor culturale în 2023 va ajunge la 200 de lei/lună și la 400 de lei pentru cele oferite ocazional.

Noua modificare este prevăzută în proiectul de ordin de la Ministerul Finanţelor, care se referă la „majorarea sumelor ce se acordă lunar sau ocazional sub formă de vouchere culturale în 2023 la maximum 200 de lei/ lună, respectiv maximum 400 de lei/ eveniment.” În momentul de față, un voucher cultural oferit lunar are o valoare de 190 de lei, iar voucherul cultural oferit ocazional are o valoare de 380 de lei. Actualele sume sunt valabile până la finalul lunii martie, urmând ca din luna aprilie să fie aplicate noile sume ale voucherelor culturale.

Ce poți cumpăra cu voucherele culturale în 2023

Voucherele culturale în 2023 sunt oferite angajaților, în fiecare lună sau la ocazii speciale, cu scopul de a fi folosite pentru achitarea bunurilor şi serviciilor culturale. Astfel, anagajații pot folosi voucherele culturale pentru următoarele achiziții:


  • abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecții cinematografice;

  • muzee, festivaluri, târguri și expoziții, permanente sau itinerante;

  • parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor;

  • cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme, în orice format.

Pentru ca majorarea valorii voucherelor culturale în 2023 să poată fi aplicată, este necesar ca proiectul de ordin să fie semnat de ministrul Finanțelor și de ministrul Culturii, după care hotărârea trebuie să fie publicată în Monitorul Oficial.

Citeste si:
Andreea Tonciu a dat cărțile pe față. Își editează toate pozele de...
Andreea Tonciu a dat cărțile...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Martie 2023 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.