PNL a anunțat că în cadrul ședinței de guvern a fost adoptat programul ”Școli sigure și sănătoase”. Prin urmare, școlile care au fost încadrate în gradul I de risc seismic urmează să fie reabilitate și modernizate.

Școlile cu risc seismic I vor fi reabilitate și modernizate potrivit unui program recent adoptat

PNL a anunțat pe pagina sa de Facebook că în ședința de guvern a fost adoptat programul ”Școli sigure și sănătoase”. Acest proiect se referă la consolidarea seismică a școlilor care se află în lista clădirilor cu risc seismic I. Se prevede ca programul să fie derulat până în 2025, în colaborare cu Ministerul Educației și Ministerul Dezvoltării. Pe lângă lucrările de consolidare, vor mai avea loc și lucrări de modernizare și reabilitare.

”Programul ”Școli sigure și sănătoase” a fost adoptat în ședința de guvern, printr-o ordonanță de urgență. Actul normativ instituie o procedură simplificată pentru începerea lucrărilor de reabilitare a școlilor care au fost încadrate în gradul I de risc seismic. Programul se va derula până în 2025, sub forma unei colaborări între Ministerul Educației și cel al Dezvoltării. Împreună cu lucrările de consolidare seismică, se vor mai efectua reabilitări, modernizări și se va îmbunătăți performanța energetică a clădirilor.”, a scris PNL în postarea de pe pagina oficială de Facebook.

În actul normativ emis de guvern este menționat și faptul că în cadrul programului vor fi eficientizate toate etapele pentru demararea acestor proiecte de consolidare, iar perioadele de emitere a avizelor necesare au fost scurtate. Prin urmare, lucrările de reabilitate se vor termina mai devreme, iar elevii vor putea să revină la ore în încăperi mai sigure și stabile.

Clădirile din județul Gorj au început să fie reparate

Proiectul ”Școli sigure și sănătoase” este un proiect de maximă urgență. Autoritățile au intervenit rapid și au acționat pentru a preveni posibile tragedii și efecte precum cele ale cutremurelor care au avut loc în Gorj, săptămânile trecute.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că deja au început procedurile pentru reabilitarea clădirilor din județul Gorj care au fost afectate de cutremurele din luna februarie.

„În ședința de guvern de săptămâna trecută, a fost aprobată o hotărâre prin care se finanțează cu peste 51 milioane lei lucrările de reabilitare a 16 obiective din Gorj, toate din domeniul infrastructurii școlare. Facem toate demersurile, împreună cu partenerii noștri, astfel încât școala să devină un mediu sigur!”, a transmis PNL într-o postare pe pagina oficială de Facebook.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Martie 2023 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.