Preşedintele Klaus Iohannis a participat la evenimentul „Femei în sustenabilitate” în prima zi din luna martie. Șeful statului a declarat că femeile trebuie să fie susținute în permanență pentru ca acestea să se implice cât mai mult în viața publică și profesională, în special în politicile de sustenabilitate, în educaţia şi cercetarea pentru mediu şi climă, dar şi în economia verde.

Iohannis, mesaj de felicitare pentru femei cu ocazia zilei de 1 Martie

Prfeședintele Klaus Iohannis a participat în prima zi din luna martie la deschiderea evenimentului „Femei în sustenabilitate”. În cadrul acestuia Iohannis a transmis un mesaj de felicitare pentru toate doamnelor şi domnişoarelor și le-a urat o primăvară frumoasă, cu împliniri şi cu multă sănătate.

Liderul de la București a declarat că femeile au o contribuţie majoră în anumite teme esenţiale pentru prezentul şi viitorul omenirii, ca de exemplu la schimbările climatice şi la tranziţia energetică. Șeful statului a afirmat că indiferent în ce domeniu nu activează femeile, o mare parte din eforturile pentru asigurarea sustenabilităţii din România se datorează anume lor.

„Resursele naturale sunt limitate şi trebuie protejate, este un adevăr pe care trebuie să-l conştientizăm cu toţii. Şi tocmai de aceea, preocuparea şi acţiunile dumneavoastră pentru o dezvoltare durabilă, care să nu ne pună în pericol viitorul, sunt atât de importante. Vă mulţumesc pentru eforturile de a promova sustenabilitatea, prin acţiuni hotărâte, care să asigure un mediu mai curat şi limitarea schimbărilor climatice”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri la evenimentul „Femei în sustenabilitate”.

Președintele român a menționat însă, că este necesar ca fiecare persoană din zona publică şi privată, femei şi bărbaţi, să înţeleagă importanţa acestui domeniu, iar evenimentul organizat miercuri a avut drept scop un semnal de conștientizare. Iohannis a mai subliniat că femeile trebuie susținute mereu, atât în viața publică, cât și în cea profesională, iar acest eveniment este un motiv perfect de a încuraja femeile să nu înceteze să se dezvolte în orice domeniu, dar mai ales în domeniile necesare pentru viitor. Implicarea femeilor în politicile de sustenabilitate, în educaţia şi cercetarea pentru mediu şi climă, precum şi în economia verde este absolut necesară pentru ca viitorul lumii să fie unul sigur și prosper.

Citeste si:
Sustenabilitatea se premiază. Încep înscrierile pentru cea de-a...
Sustenabilitatea se premiază....

„Femeile pot juca un rol crucial ca mentori şi cadre didactice”

„Susţinerea femeilor pentru a se implica în viaţa publică şi profesională trebuie să fie permanentă. Iar întâlniri precum cea de astăzi reprezintă una dintre modalităţile de a contribui la încurajarea doamnelor pentru a-şi continua şi dezvolta carierele, inclusiv, sau în special, în domenii vitale pentru viitorul nostru. Degradarea mediului, schimbările climatice, pierderea biodiversităţii sunt provocări majore, care reclamă din ce în ce mai multă atenţie la nivelul societăţii. Avem nevoie de implicarea femeilor în politicile de sustenabilitate, în educaţia şi cercetarea pentru mediu şi climă, precum şi în economia verde, toate acestea având mize din ce în ce mai mari pentru bunăstarea noastră”, a completat şeful statului.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

Pe lângă impactul pe care îl au schimbările climatice, un risc pentru România şi întreaga lume îl reprezintă perspectiva unei tranziţii dezordonate spre o economie durabilă, cu emisii reduse de carbon, spune președintele. În viziunea sa, printre măsurile care ar reduce riscul unei asemenea tranziţii se numără alinierea programelor de studii şi reconversie profesională cu cererea de pe piaţa muncii, dar şi pregătirea administraţiei pentru a participa la elaborarea de politici publice verzi. Iohannis este de părere că femeile pot juca un rol crucial ca mentori şi cadre didactice în ceea ce privește formarea adecvată a resursei umane pentru a susţine tranziţia climatică.

„Nu putem cere implicare fără a ne asigura însă că există un cadru adecvat pentru participarea femeilor la promovarea sustenabilităţii şi la tranziţia climatică. Acest cadru trebuie să ofere tratament egal indiferent de gen, recompensă financiară similară şi oportunităţi egale de a ocupa funcţii de conducere şi demnităţi legate de protecţia mediului, economia verde sau limitarea schimbărilor climatice. O atenţie deosebită trebuie să se îndrepte spre sprijinirea şi încurajarea tinerelor în a-şi asuma roluri active în aceste domenii, începând cu accesul la o educaţie adecvată, inclusiv în domenii tehnice şi ştiinţifice, importante pentru tranziţia verde”, a mai precizat preşedintele Iohannis.

Citeste si:
Președintele Klaus Iohannis, primit de omologul său din Tanzania...
Președintele Klaus Iohannis,...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Martie 2023 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.