Cel mai mare spital veterinar din România a fost deschis luni, 20 februarie, la Pitești. Spitalul are patru etaje și 30 de angajați, iar investiția acestuia a ajuns la peste 6 milioane de euro.

La Pitești s-a deschis cel mai mare spital veterinar din România

Prima Vet deține cel mai mare spital veterinat din România, Spitalul Veterinar Regional Prima Vet Pitești. Prima Vet are aproape 20 de ani de experiență în domeniul serviciilor medicale-veterinare. Compania mai are alte trei spitale veterinare în Capitală.

Spitalul veterinar este localizat la ieșirea din oraș, foarte aproape de autostrada Pitești-București și vizavi de Vama Pitești. Instituția medicală a fost ridicată în doi ani, iar serviciile pe care le oferă noul spital sunt numeroase. Pe partea de clinică veterinară, serviciile includ și stomatologie, boli infecțioase și prevenție, oftalmologie, laserterapie și ultrasonoterapie.

De asemenea, la noul spital veterinar din Pitești se face și chirurgie minim invazivă, chirurgie toracică, chirurgie abdominală și chirurgie reconstructivă. Spitalul veterinat este compus din parter și încă patru etaje. Blocul operator are două săli de operație, una pentru patrupezii cu infecții și alta pentru patrupezii fără infecții. Spitalul are inclusiv farmacie, o frizerie și spații de cazare în regim hotelier.

Spitalul va activa non-stop

„Spitalul veterinar din Pitești este cel mai mare din România la ora actuală are cele mai moderne dotări în domeniu. Și aici aș putea menționa terapie intensivă sofisticată, endoscopie, ecografie avansată și ecografie Doppler. Avem de asemenea un laborator cu dotări de ultimă generație, prezente și la spitale similare din Europa de Vest. Este un spital realizat și cu grijă pentru mediu, având și panouri fotovoltaice. Spitalul va funcționa 24 de ore din 24 și nu există vreun risc de a rămâne vreodată fără energie electrică sau apă curentă. Instalațiile de climatizare și ventilație sunt sterile și filtrează aerul. Sper ca să fie un spital care să deservească toate județele din jur. Am creat acest spital după un studiu de fezabilitate ce s-a întins pe durata a 10 ani. Am observat că mulți pacienți din Pitești, Craiova, Curtea de Argeș și Câmpulung se duceau către București”, a declarat doctorul veterinar Dragoș Dumitrescu, managerul Spitalului Veterinar Regional Prima-Vet din Pitești.

Intervențiile chirurgicale care se vor efectua în noul spital sunt la cele mai înalte standarde disponibile la nivel european, iar personalul medical a fost ales pe parcursul mai multor ani. Echipa speră să deservească cât mai mulți pacienți nu doar din regiune, dar și din zonele apropiate.

„Deschiderea acestui spital este un mare avantaj pentru iubitorii și proprietarii de animale din regiune, care nu vor mai fi nevoiți să meargă la spitale din alte zone ale României și se vor putea adresa aici unei echipe de înaltă clasă. Este un spital regional extrem de bine dotat și pregătit”, precizează Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Februarie 2023 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.