Examenul de admitere la Facultatea de Jurnalism a Universității din București (FJSC) la studii universitare de licență din această vară va fi modificat. De asemenea, FJSC va scoate locuri la concursul de admitere la următoarele specializări: Jurnalism Comunicare și Relații Publice și Publicitate.

FJSC modifică examenul de admitere. Care sunt schimbările

Facultatea de Jurnalism a Universității din București (FJSC) a anunțat că examenul de admitere din această vară se va modifica. Examenul scris va fi compus din două probe: testul grilă vocabular (25%) și argumentarea (25%). Nota finală la examenul de admitere a fiecărui candidat va fi compusă din: 50% examenul scris și 50% media de la examenul de bacalaureat.

„Examenul scris va consta în două probe: 1. Test grilă vocabular (25%) și 2. Argumentare (25%). Ultimele medii egale de la examenul scris se vor departaja în ordine descrescătoare prin 1. Nota de la testul grilă de vocabular și 2. Proba de argumentare”, se arată în comunicatul Facultății de Jurnalism a Universității din București.

Decanul FJSC, Antonio Momoc, a declarat că gândirea critică, cultura generală și creativitatea sunt elementele fundamentale pentru un viitor specialist în comunicare. Viitorii jurnaliști trebuie să poată să se exprime coerent, să știe foarte bine limba română și să își poată argumenta opiniile.

În contextul transformărilor și al revoluției tehnologice actuale, pentru profesiile din industriile comunicării, pentru viitorii specialiști în comunicare și pentru viitorii jurnaliști, cultura generală, gândirea critică și creativitatea sunt fundamentale; Exprimarea coerentă, o bună cunoaștere a limbii române, proprietatea termenilor folosiți, capacitatea de argumentare și de a distinge între fapte și opinii sunt esențiale. De aici și nevoia de a adapta selecția candidaților noștri la așteptările din profesie”, a apreciat decanul FJSC, profesorul universitar Antonio Momoc.

Urmează ca studenții de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării împreună cu profesorii să ajungă în câteva licee din Capitală și din țară în cadrul Caravanei oficiale a facultății. Aceasta va avea loc în perioada 20 martie - 20 aprilie, caravana fiind organizată de Antonio Momoc, decanul FJSC, și prodecanul FJSC cu problemele studențești, Dan Podaru.

Citeste si:
Sediul Facultatii de Jurnalism a fost spart
Sediul Facultatii de...

„În cadrul Caravanei facultății se va prezenta oferta educațională a FJSC și noutățile examenului de admitere din acest an. Selecția candidaților este una riguroasă în instituția noastră, facultatea de jurnalism și comunicare s-a distins întotdeauna prin examenul scris de admitere”, a afirmat prodecanul FJSC cu problemele studențești, lector univ. dr. Dan Podaru.

Calendarul admiterii din sesiunea iulie 2023:


  • 03-13 iulie – înscrierea candidaților (online)

  • 14 iulie – verificări dosare candidați înscriși/finalizare validări candidați

  • 15 iulie – programarea la sală pentru examene

  • 17-19 iulie – desfășurarea examenelor, astfel: 17 iulie – CRP, 18 iulie – Publicitate, 19 iulie - Jurnalism.

  • 19-28 iulie – corectură, afișare liste, confirmări, finalizarea procesului de admitere.

Candidații se pot înscrie pentru a susține examenul de admitere la una, două sau toate cele trei specializări. Taxa de înscriere la examenul de admitere pentru o specializare este 250 de lei, pentru două specializări - 350, iar pentru trei specializări - 450 de lei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Februarie 2023 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.