O glumă proastă s-a transformat într-o mare de haos și panică în rândul locuitorilor unui cartier din Constanța, după ce unul dintre locatari a sunat la 112. Zeci de persoane au ieșit de urgență din case de frica unui cutremur.

Alarmă falsă de cutremur într-un cartier din Constanța

Cartierul Henri Coandă din Constanța a fost pus pe jar noapte trecută, după ce unul dintre locatari a sunat la 112 afirmând că mai multe persoane s-au autoevacuat deoarece ar urma un cutremur. Puțin a durat până când oamenii s-au anunțat între ei și a început haosul. Disperați, locatarii au dat buzna afară din case de frica unui cutremur.

La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de poliţie şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea", o autospecială de stingere cu apă și spumă, una de descarcerare, o autospecială SMURD, dar și una de transport victime multiple.

Una dintre persoane a suferit un atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri medicale, fără a fi transportată la spital. În zonă au ajuns și jandarmii, care împreună cu polițiștii au reușit să potolească mulțimea panicată.

Cartierul Henry Coandă, în proporție de peste 80% este locuit de persoane de etnie rromă, iar autoritățile spun că astfel de incidente sunt destul de frecvente în acea zonă.

Persoana care a sunat la 112 a primit o amendă de 500 de lei

IPJ Constanța a anunțat că nu au fost înregistrate victime, iar polițiștii și jandarmii au reușit să potolească mulțimea. În cele din urmă, bărbatul care a sunat la 112 a primit o amendă de 500 de lei.

"La data de 11 februarie, în jurul orei 21.45 polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 Poliție au fost sesizați, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța s-ar afla mai multe persoane care s-ar fi autoevacuat din locuințe de teama unui eventual cutremur.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, în sprijinul pompierilor constănțeni, în vederea menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru preîntâmpinarea oricăror fapte antisociale.

Nu au fost înregistrate evenimente de natură a afecta ordinea și liniștea publică.

După intervenția pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, polițiștii l-au sancționat contravențional, în baza Legii nr. 61/1991, cu amendă de 500 de lei, pe bărbatul care a apelat SNUAU 112", se arată într-un comunicat al IPJ Constanţa.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Februarie 2023 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.