În cursul nopții de miercuri spre joi, aeronavele Forțelor Aeriene Române au repatriat alți zece cetățeni români din Turcia, după cutremurul devastator care a avut loc luni dimineață. Românii au fost îmbarcați de pe aeroporturile din Adana şi Malatya. Începând de luni și până în prezent au fost repatriați 31 de cetățeni români și doi polonezi.

Încă zece români au fost repatriați din Turcia

Ministerul Apărării Naţionale a transmis că în cursul nopții de miercuri spre joi au fost repatriați alți zece cetățeni români, dintre care doi copii. Aceștia au fost îmbarcați de pe aeroporturile din Adana şi Malatya.

”Ministerul Apărării Naţionale continuă să acţioneze în sprijinul cetăţenilor afectaţi de recentele cutremure din Turcia. Astfel, aeronave ale Forţelor Aeriene Române au repatriat, în cursul nopţii de miercuri spre joi, 8/9 februarie, încă 10 cetăţeni români, dintre care doi copii, care au fost îmbarcaţi de pe aeroporturile din Adana şi Malatya”, a transmit joi dimineaţă MApN.

Până în prezent, aeronavele MApN au repatriat 31 de români şi doi cetăţeni polonezi.

Miercuri, la data de 8 februarie, trei aeronave militare ale Forţelor Aeriene Române – C-130 Hercules şi două C-27J Spartan, împreună cu două aeronave C-17 Globemaster III, din cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria, au transportat în Turcia o echipă de salvare RO-USAR, personal medical, mai multe materiale şi echipamente de căutare-salvare, dar și bunuri materiale de strictă necesitate pentru victimele din Turcia.

România a fost prima țară care a reacționat la tragedia din Turcia

Cele trei aeronave militare româneşti au început misiunea către Turcia în cursul zilei de luni, 6 februarie. Acestea au transportat în primă fază materiale şi prima echipă de salvare RO-USAR, care a fost formată din persoane specializate pe intervenţie în astfel de situaţii de criză din cadrul IGSU.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

premierul Ciucă a menționat că România a fost prima țară care a intervenit în zonele afectate de cutremur în Turcia. Autoritățile române au trimis deja două avioane împreună cu echipe de salvare, medicamente și alte echipamente necesare.

România a fost prima țară care a ajuns în zona afectată de cutremur și a trecut imediat la sprijinul populației și autorităților locale. Avem deja 2 avioane care transportă cea de-a doua echipă de salvare și căutare și încă un avion (...) prin care transportăm mijloace și echipamente necesare pentru a putea să intervină acolo”, a completat Nicolae Ciucă.

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Februarie 2023 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.