Mai multe drumuri naționale din județul Buzău au fost închise și au fost impuse restricții de tonaj din cauza viscolului puternic din zonă. Vizibilitatea este redusă din cauza condițiilor meteo, iar autoritățile au decis să evite posibilele incidente prin aplicarea restricțiilor.

Restricții de circulație și de tonaj pe mai multe drumuri naționale și județene din România

Reprezentanţii Prefecturii Buzău au anunțat miecuri dimineaţă că restricționează circulația rutieră pe DN 22 Râmnicu Sărat limita cu judeţul Brăila. Drumul național a fost închis de sâmbătă până marţi după amiază, după care a fost redeschis pentru cîteva ore. La scurt timp au fost impuse din nou restricţii de circulație pentru toate categoriile de autovehicule. În zonă vântul este foarte puternic, astfel vicolind zăpada și îngreunând munca drumarilor. Din această cauză a fost închisă și circulația, deoarece vizibilitatea este extrem de redusă și există riscul producerii accidentelor.

De asemenea, începând cu ora 9.30, a fost restricţionată și circulația de pe DN 2B, Buzău - limita cu judeţul Brăila pentru autovehiculele cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone. Totodată, începând cu ora 09.15 a fost aplicată restricţie totală de circulaţie şi pe DJ203A Rubla – Ghergheasa din cauza intensificării vântului, viscolului la sol ce reduce vizibilitatea şi formarea unor grămezi de zăpadă pe carosabil.

Începând cu ora 9.45, s-a restricționat şi traficul rutier DN 2C, Buzău - limita cu judeţul Ialomiţa, pentru mașinile care au o masă totală mai mare de 3,5 tone.

Val de ger în România. Cod galben de ninsori și viscol în 13 județe

Meteorologii atenționează că România va fi lovită de un val de ger în următoarea perioadă. De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de Cod galben de ger pentru zone din 13 judeţe, care va fi valabil până sămbătă.

Judeţele pentru care a fost emisă noua atenţionare sunt: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş. Harghita, Covasna, Sibiu şi Braşov. În București vremea va fi rece, geroasă pe parcursul nopții.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Februarie 2023 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.