Veste bună pentru călătorii Metrorex. Începând de miercuri, toți cei care dețin un card contactless Metrorex îl pot reîncărca la aparatele care se regăsesc pe Magistralele 1,2,3 și 5. Potrivit Metrorex, pe întreaga rețea au fost amplasate 210 automate.

Cardurile contactless Metrorex pot fi reîncărcate la automatele din staţiile de metrou

Noul serviciu de reîncărcare a cardurilor este disponibil în aproape întreaga rețea de metrou, excepție fiind doar automatele care se află în staţiile de pe tronsoanele Gara de Nord 2 - Străuleşti şi Nicolae Grigorescu 2 - Anghel Saligny.

Metrorex a anunțat că această nouă măsură le va permite călătorilor să își reîncarce cardurile atunci când își doresc și fără a fi nevoie să mai stea la cozi interminabile. La automate nu se vor putea reîncărca titlurile de călătorie cu reducere. În rețeaua Metrorex au fost instalate 210 automate pentru reîncărcarea cartelelor contactless.

"Această nouă funcţionalitate va permite călătorilor să consulte şi/sau să reîncarce pe cardurile contactless Metrorex titlurile de călătorie care au fost încărcate anterior pe cardurile deţinute de călători, conform indicaţiilor din meniul automatelor de vândut cartele. La automatele de vândut cartele nu se pot reîncărca titluri de călătorie cu reducere. Metrorex asigură această modalitate de reîncărcare a cardurilor contactless prin intermediul a 210 Automate de Vândut Cartele, amplasate pe Magistralele 1, 2, 3 şi 5", au transmis reprezentanţii Metrorex.

De unde pot fi procurate cardurile contacless Metrorex

Potrivit Metrorex, acest pas este unul important în dezvoltarea și comoditatea călătorilor care pot singuri să își reîncarce cardurile de călătorie.

În luna iulie 2021, Metrorex a anunțat că aceste carduri contactless reîncărcabile vor putea fi procurate şi reîncărcate doar de la casieriile la care se eliberează bon fiscal. Prin urmare, aceste casierii se află la următoarele staţii de metrou: Pantelimon, Republica, Costin Georgian, Nicolae Grigorescu 1, Titan, Dristor 1, Mihai Bravu, Timpuri Noi, Piaţa Unirii 1, Izvor, Eroilor, Grozăveşti, Petrache Poenaru, Gara de Nord 1, Piaţa Victoriei 2, Ştefan cel Mare, Obor, Piaţa Iancului, Piaţa Muncii, Dristor 2, Dimitrie Leonida, Apăratorii Patriei, Piaţa Sudului, Constantin Brâncoveanu, Eroii Revoluţiei, Tineretului, Piaţa Unirii 2, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei 1, Aviatorilor, Aurel Vlaicu, Pipera, Preciziei, Păcii, Gorjului, Lujerului, Politehnica, Constantin Brâncuşi, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont şi Academia Militară.

Citeste si:
„Oraşul M” - Stațiile de metrou din Capitală, pictate voluntar de...
„Oraşul M” - Stațiile de...


Modul de utilizare a cardurilor contactless este simplu şi se realizează prin apropierea acestora de pictograma contactless existentă la nivelul porţilor de acces. Sistemul modern de taxare permite mai multe modalităţi de acces, respectiv cu cartela magnetică, cu cardul bancar contactless şi cu noul card contactless Metrorex”, a mai transmis compania.



Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Februarie 2023 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.