Un incendiu de proporții a izbucnit la mănăstirea Sihăstria Putnei din Suceava, nu departe de locul în care se află mormântul lui Ştefan cel Mare. Pompierii au interveni cu opt autospeciale.

Incendiu la mănăstirea Sihăstria Putnei din Suceava

Un incendiu de proporții a izbucnit marți dimineață la o anexă a Mănăstirii Sihăstria Putnei din județul Suceava. Pompierii au intervenit de urgență cu opt autospeciale pentru a potoli incendiul și pentru a evita extinderea acestuia spre alte încăperi. De asemenea, a fost solicitat și un echipaj SMURD, care a intervit la fața locului.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Suceava, incendiul a izbucnit într-o construcție anexă din complexul Mănăstirii Sihăstria Putnei. Mai multe echipe de pompieri militari și civili au intervenit pentru a evita extinderea flăcărilor. La momentul actual, autoritățile nu au înregistrat victime.

Pompierii au transmis că incendiul se manifestă la interiorul acoperișului, cu degajări mari de fum. Se presupune că suprafața clădirii afectate este de aproximativ 200 de metri pătrați. Clădirea în care a izbucnit incendiul nu este destinată pentru cazare, din acest motiv nu s-a impus evacuarea de persoane.

Mănăstirea Putna, locul de veci a lui Ștefan cel Mare

Mănăstirea Putna este un lăcaș monahal ortodox, unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești. A fost supranumită „Ierusalimul Neamului Românesc” de către Mihai Eminescu, în 1871. Mănăstirea se află la 33 km nord-vest de orașul Rădăuți, în județul Suceava. Domnul Moldovei, Ștefan cel Mare, a fost înmormântat la Mănăstirea Putna, în 1504.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Februarie 2023 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.