Procurorii Direcției Naționale Anticorupție ( DNA) efectuează percheziții în București și în județul Călărași într-un dosar privind încheierea unor contracte de achiziție publică a unor echipamente pentru Poliția Locală și cea națională.

DNA face percheziții la Poliția Locală și Poliția Capitalei

Surse judiciare au precizat că descinderile ar avea loc la Poliţia Locală Sector 1, Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul de Poliţie Judeţeană Călăraşi.

Conform unui comunicat transmis de DNA, luni, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în cinci locaţii, situate în Bucureşti şi în judeţul Călăraşi, din care trei sunt sedii ale unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică privind achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea poliţiei locale şi a poliţei naţionale”, arată anchetatorii.

Primăria Sectorului 1 a transmis atunci că „Poliţia Locală Sector 1 a pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate și colaborează cu DNA. „Dacă vreun angajat al administraţiei locale este implicat în practici nelegale nu vom ezita să luăm măsurile care se impun, inclusiv desfacerea contractului de muncă şi sesizarea autorităţilor competente”, au transmis oficiali ai Primăriei Sector 1.

Potrivit acestora, primarul Clotilde Armand a solicitat Corpului de Control al instituţiei să verifice toate contractele de achiziţii publice încheiate de Poliţia Locală în anul 2022. „Cine se crede mai presus de lege plăteşte!”, spunea primarul Sectorului 1


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Ianuarie 2023 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.