O roată panoramică cu o înălțime de 36 de metri va fi montată pe faleza superioară a Dunării din oraşul Galaţi. Aceasta va fi asamblată lângă Turnul TV, în parcul care va fi modernizat de Primăria Galați.

În Galați va fi instalată o roată panoramică de 36 de metri

Primăria municipiului Galaţi a anunțat că a fost atribuit contractul pentru modernizarea Parcului de la Turnul TV, unde în viitorul apropiat urmează să fie montată şi o roată panoramică cu o înălțime de 36.

Potrivit autorităților din Galați, în cadrul proiectului s-a specificat reconfigurarea în totalitate a aleilor pietonale, reamenajarea spaţiilor verzi cu sistem automatizat de irigaţii, reabilitarea împrejmuirii, modernizarea locurilor de joacă pentru copii şi amenajarea de locuri de odihnă, recreere şi socializare.

De asemenea, potrivit proiectului va fi înlocuit mobilierului urban, vor fi instalate echipamente de fitness, va fi modernizat sistemul de iluminat ambiental şi arhitectural şi va fi montat un sistem de supraveghere video. Totodată, în interior va fi amenajat un mic iaz cu pasarelă pietonală şi o fântână arteziană cu jeturi de apă la nivelul pavimentului. Toate aceste amenajări vor crea un minunat spațiu de odihnă atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru vizitatori și turiști.

Spațiul de odihnă este creat pentru ca oamenii să fie motivați să se relaxeze în natură, să se bucure de plimbările împreună cu familia, iar părinții să dispună de atracții pentru copii în mod gratuit.

În mijlocul parcului, care se află în vârful unui deal de lângă Dunăre, urmează să fie montată o roată panoramică cu o înălțime de 36 de metri. Roțile panoramice au devenit o atracție tot mai des întâlnite în România și nu doar. Cu ocazia asamblării acesteia, oamenii vor putea admira oricând atât oraşul Galaţi, cât şi Dunărea, Munţii Dobrogei şi noul pod peste fluviu de la Brăila. Roata panoramică va avea peste 16 cabine, iar aceasta va fi o reală atracție turistică pentru vizitatori, deoarece peisajul de pe faleza Dunării din roata panoramică va fi unul magnific.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2023 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.