Potrivit unui proiect nou și inedit din România, un aeroport va fi dotat cu camere de supraveghere cu inteligență artificială de recunoaștere facială, inclusiv a pasagerilor "deghizați". Acest proiect este finanțat din fonduri europene și va fi o premieră pentru România, un nou nivel de dezvoltare.

Primul aeroport din România care va avea sistem de recunoaștere facială

Directorul Aeroportului din Cluj-Napoca, David Ciceo, a vorbit despre modernizarea sistemului de supraveghere și siguranță pe aeroportul din Cluj-Napoca. Acesta a menționat că până la finalul anului, noul sistem de supraveghere și siguranță va fi funcționat.

"Până în 31 decembrie va fi implementat și funcțional. Este un proiect finanțat pe fonduri europene și de la bugetul de stat, 98%. 2% este contribuția aeroportului.”, a spus David Ciceo.

De asemenea, directorul aeroportului din Cluj-Napoca a mai specificat că acest proiect de modernizarea a sistemului de securitate și supraveghere este unul extrem de important deoarece în prioritățile oricărui aeroport din lume este securitatea și siguranța. Proiectul este inspirat din practicile celor mai moderne aeroporturi din lume.

Ciceo este de părere că prin intermediul noului sistem de securitate și supraveghere va crește semnificativ securitatea de pe Aeroportul Cluj, iar incidente mai mici, cum ar fi bagajele abandonate, care sunt destul de des întâlnite, se vor reduce semnificativ.

„Pentru orice bagaj abandonat, trebuie să luăm măsuri speciale. Prin acest sistem cu recunoaștere facială, sprijinit de inteligența artificială, vom depista foarte repede care este situația cu un bagaj abandonat. Ne va ajuta foarte mult în activitate.", a precizat David Ciceo.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Ianuarie 2023 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.