Un nou scandal se conturează în Învățământ, după noul proiect al legii Educației potrivit căruia tinerii care termină un liceu pedagogic nu vor mai putea să fie învățători. Ei se vor putea ocupa doar de copiii de la creșe și grădinițe, lucru care a creat revoltă în rândul profesorilor. Reprezentanții liceelor de profil au trimis o scrisoare de protest către minister, președinte și Parlament.

Revoltă în rândul profesorilor din cauza legii care nu va mai permite liceelor pedagogice să formeze învățători

„De ce să desfiinţăm ceva bine făcut? Putem să continuăm, putem să îmbunătăţim. Copiii noştrii, după ce termină liceul, continuă cursurile universitare, fac mastere, fac unii dintre ei chiar doctorate. Modelul învăţătorului trebuie să rămână. Este cel care se formează în această educaţie pe băncile şcolii, din clasa a IX-a, nu când ajunge în primul an de facultate”, a declarat Mirela Mitu, profesori.

„În liceul pedagogic se pune foarte mult accent pe practica, nu este suficient să ai noţiuni de pedagogie. Este foarte important să exersezi secvenţe de activitate concrete, reale”, a spus Simona Petre, director școală.

„În total, câte ore de practică face un elev dintr-a a noua până într-a douăsprezecea? Să ştiţi că anul trecut am avut această solicitare din partea unor elevi care acum sunt cadre didactice în Germania, aşa că vă pot spune cu certitudine că aproximativ 600 de ore de practică pedagogică”, a transmis Tania Țăndăreanu, profesor de pedagogie.

Într-un document-protest transmis Ministerului Educaţiei, Asociaţia Naţională a colegiilor şi liceelor pedagogice din România acuză că se iau hotărâri cu ușile închise.

Ministrul Educației, Ligia Deca, nu a oferit niciun punct de vedere pe acest subiect. Noul proiect al legilor Educației ar trebui să ajungă la Guvern până în 15 februarie, iar în martie ar trebui să fie în Parlament.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Ianuarie 2023 - 08 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.