Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează o serie de percheziții la mai multe puncte de frontieră cu Republica Moldova, vizate într-un dosar de corupție. Mai mulți polițiști de frontieră sunt suspectați că ar fi luat mită în sumă de la 20 până la 250 de euro de persoană.

Percheziții la mai multe puncte de frontieră cu Republica Moldova

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, procurorii de la Serviciul teritorial Iași împreuncă cu autorități judiciare din Republica Moldova și cu sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală), demarează o serie de percheziții la mai multe puncte de trecere a frontierei dintre România și Republica Moldova. Aceastea vizează o cauză penală cu privire la unele acte de corupție în săvârșite la tranzitarea unor puncte de frontieră, în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

Marți dimineață, au avut loc 31 de percheziții la adrese din județele Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor. Cinci dintre adrese au fost puncte de trecere a frontierei cu Republica Moldova, restul fiind locuințele unor persoane fizice.

Surse judiciare au declarat că perchezițiile s-au desfășurat în punctele de trecere a frontierei de la Albița, Stânca, Sculeni, Oancea (toate cu Republica Moldova) și Borș (Bihor).

De asemenea, sursele afirmă că în cauza penală sunt vizați polițiști de frontieră care ar fi încasat mită de la mai multe persoane, sumele fiind cuprinse între 20-30 de euro și 250 de euro. Mita era cerută pentru a fi trecute cu vederea probleme legate de expirarea vizei, depășirea bagajului, expirarea termenului legal de aflare în țară și alte probleme legate de acte.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Ianuarie 2023 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.