România este tot mai aproape de vârful sezonului gripal. Numărul cazurilor de îmbolnăvire este într-o continuă creștere, iar oamenii sunt tot mai panicați. Aceștia au luat cu asalt farmaciile de unde procură testele rapide pentru Flurona.

Record la vânzările testelor combo pentru Flurona

Vânzări record de teste combo au fost înregistrate în România în această perioadă din cauza gripei care face ravagii. Oamenii își fac rezerve pentru ca atunci când în România va fi vârful crizei sanitare, aceștia să aibă posibilitatea de a se testa acasă.

Testele combo sunt apte de a depista dacă oamenii sunt infectați cu Coronavirus și cu Virusul Gripal de tip A și B, în același timp. Dacă în anii precedenți, farmaciile vindeau doar câteva teste de acest tip, de data aceasta,aproape în fiecare zi se vând aproape 100 de teste, numai la o singură farmacie. Românii vor să își cumpere aceste teste înainte de a ajunge în cabinetele medicilor.

Gripa din acest an a dat mari bătăi de cap oamenilor. Pare a fi o simplă răceală, însă virusul este mult mai agresiv cu organismul uman. Oamenii au început să poarte din nou mască, să se țină la distanță și să fie precauți. Majoritatea dintre ei nu mai ai puteri să suporte un nou val de gripă după aproape 3 ani de coronavirus.

România înregistrează 15 decese la pacienți confirmați cu gripă

Până în prezent în România au fost înregistrate 15 decese la pacienți confirmați cu gripă, potrivit informațiilor oferite de INSP. În ultima săptămână au fost confirmate de laborator 411 cazuri de gripă.

Kraken, cea mai nouă și mai infecțioasă tulpină COVID-19

Kraken, cea mai infecțioasă tulpină a COVID-19, se răspândește repede în SUA, Asia și a ajuns și în câteva țări europene. În România nu au apărut încă astfel de cazuri, însă experții sunt de părere că, cel mai probabil, noua variantă a SARS-CoV-2 va ajunge și la noi. Prof. Dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, susține că varianta Kraken infectează un număr mare de persoane.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, anunț despre numărul îmbolnăvirilor de gripă...
Ministrul Sănătății, anunț...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Ianuarie 2023 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.