Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat pe contul său de Facebook că Planul Urbanistic General al Capitalei a intrat "în linie dreaptă".

Nicușor Dan a anunțat începerea Planului Urbanistic General

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a transmis pe pagina sa de Facebook că Planul Urbanistic General al Capitalei a intrat "în linie dreaptă". Primarul a menționat că în perioada ce urmează va solicita primăriilor de sector, ministerelor, INS, date la zi despre reţeaua de apă şi canalizare, telecomunicaţii, gaze, densitate populaţie.

Nicușor Dan a subliniat că de la începutul anului când a semnat actul împreună cu rectorul şi prorectorul Universităţii de Arhitectură 'Ion Mincu' deja a avut loc o primă şedinţă de lucru.

"În următoarea perioadă vom solicita tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniu, precum primăriile de sector, ministere, INS, date la zi despre reţeaua de apă şi canalizare, telecomunicaţii, gaze, densitate populaţie etc. pentru elaborarea unui document care să reflecte realitatea din teren. De la începutul anului, când am semnat împreună cu rectorul şi prorectorul Universităţii de Arhitectură 'Ion Mincu' actul adiţional pentru realizarea PUG, săptămâna aceasta a avut deja loc o primă şedinţă de lucru foarte bună, la care au participat specialiştii Direcţiei de Urbanism şi reprezentanţi ai Universităţii de Arhitectură 'Ion Mincu'", a scris Nicuşor Dan.

Primarul Bucureștiului a specificat că deja a fost stabilit modul de lucru şi etapele care trebuie întreprinse pentru a elabora următoarelor note de comandă. Nicușor Dan a spus că în maxim două luni va începe efectiv activitatea de proiectare. De asemenea, primarul general a ținut să transmită mulţumiri Universităţii de Arhitectură, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti, dar şi instituţiilor care au decis să contribuie la finalizarea "cât mai rapidă" a Planului Urbanistic General.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Ianuarie 2023 - 06 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.