Incident tragic chiar în a doua zi de Crăciun. O minoră în vârstă de 13 ani din localitatea Poiana Buchin a fost lovită la ochiul drept de o bucată de petardă. Fetița se afla împreună cu alți copii pe un teren de sport din localitate, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin.

O minoră a fost lovită de o petardă drept în ochi

Întâmplarea a avut loc luni seara. Fata se afla pe un teren de sport din localitate împreună cu alți amici. Un tânăr în vârstă de 16 ani ar fi aprins fitilul unei petarde de tipul F1, după care ar fi aruncat-o la circa 5 metri de grupul în care se afla şi minora. Petarda a explodat iar un fragenta din aceasta a nimerit exact în ochiul drept al fetei. Victima a fost transportată de urgență la spital.

"Obiectul pirotehnic a explodat, iar un fragment a lovit-o pe tânăra de 13 ani în ochiul drept, minora fiind transportată de mamă la spital pentru îngrijiri şi investigaţii medicale", a precizat sursa citată.

Oamenii legii au și deschis un dosar penal și cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele accidentului nefericit.

IPJ Caraş-Severin a menționat că legal, articolele pirotehnice de divertisment din categoria F1 pot fi vândute numai persoanelor care au deja vârsta de 16 ani, iar articolele pirotehnice de scenă din categoria T1 şi articolele pirotehnice din categoria P1 pot fi vândute doar persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.

În urma mai multor verificări din această perioadă cu privire la comercializarea materialelor pirotehnice și în urma incidentelor legate de folosirea petardelor, poliţiştii din Caraş-Severin au confiscat peste 250 de kilograme de articole pirotehnice care erau deținute fără autorizație, aceastea fiind în valoare de peste 31.000 de lei. De asemenea, au fost întocmite și 12 dosare penale pentru nerespectarea legislaţiei în domeniu.

Citeste si:
Accident grav în Teleorman: două autobuze, spulberate de un TIR...
Accident grav în Teleorman:...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Decembrie 2022 - 04 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.