ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti a transmis că în acest an, peste 900.000 de vizitatori au pășit pragul Târgului de Crăciun din Piața Constituției din Capitală. Pe parcursul celor cinci săptămâni, peste 200 de artiști au urcat pe scena de la târg și au încins atmosfera de sărbătoare.

Peste 900.000 de vizitatori au fost la Târgul de Crăciun din Piața Constituției

La Târgul din acest an din Piața Constituției au răsunat colinde și melodii de Crăciun, vizitatorii au avut ocazia să urce în roata paniramică, să se delecteze cu cele mai gustoase bucate tradiționale românești și să bea un vin fiert. Nici suvenirurile nu au lipsit, care mai de care mai ucice și speciale. În cele 5 săptămâni de activitate, târgul a adunat peste 900 de mii de vizitatori.

„Bucureşti a sărbătorit cea mai frumoasă perioadă a anului cu maraton de colinde şi datini de Crăciun, cu mii de ture în roata panoramică şi carusel, sute de dansuri pe gheaţă la patinoar şi tot atâtea turte dulci, cadouri şi suveniruri cumpărate de la artizani veniţi din toate colţurile ţării la Târgul de Crăciun Bucureşti 2022. Cu peste 900.000 de vizitatori în cele cinci săptămâni, Târgul din Piaţa Constituţiei a fost printre cele mai căutate destinaţii ale sărbătorilor de iarnă din Capitală”, se arată într-un comunicat al ARCUB.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției din București a fost deschis în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie. Ediţia din acest an a fost organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti.

„Pe parcursul celor cinci săptămâni de târg, sute de mii de bucureşteni şi turişti au vizitat tărâmul magic din Piaţa Constituţiei pentru parcul de distracţii, concerte, cumpărături de Crăciun, street food şi, nu în ultimul rând, întâlniri cu Moş Crăciun. Pe perioada Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, iubitorii fotbalului au urmărit în direct cele 64 de meciuri ale ediţiei, transmise de TVR, şi au scandat şi aplaudat în număr mare finala dintre echipele Argentinei şi Franţei din 18 decembrie”, se menţionează în comunicat.

Citeste si:
Spitalele impun restricţii după creșterea rapidă a cazurilor de...
Spitalele impun restricţii...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Decembrie 2022 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.