Carburanții s-au ieftinit pentru a doua oară în această săptămână. Azi, 23 decembrie 2022, benzina a coborât sub pragul de 6 lei pentru un litru la unele stații de alimentare, după compensarea de 50 de bani.

Cât au ajuns să coste benzina și motorina azi, 23 decembrie 2022

Benzina și motorina s-au ieftinit considerabil în ultimele trei săptămâni, iar în ultima lună prețul acestora a scăzut cu 15%. Toate aceste ieftiniri, însă, s-ar putea să ducă la o altă măsură: eliminarea subvenției de 50 de bani din data de 1 ianuarie 2023.

Această măsură a fost introdusă pe 1 iulie, ca urmare a scumpirilor de la acea vreme. În vară, litrul de benzină costa chiar și 8,5 lei, iar motorina se apropia de 9,5 lei. Jumătate din această reducere este decontată de stat și jumătate de distribuitori. Compensarea este evidențiată pe fiecare bon fiscal emis la stațiile de alimentare cu combustibil.

Indiferent de orașul ori benzinăria din care alegem să alimentăm azi, cel mai probabil vom găsi benzină cu 6 lei și motorină cu 7 lei. La unele stații pot exista si surprize ca benzina standard să fie vândută cu 5,96 lei.

Benzină standard


  • 5,96 lei/litru

Motorină standard


  • 7,13 lei/litru

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat pe 29 septembrie că Executivul prelungește perioada în care prețurile la carburanți sunt compensate cu 50 de bani până la sfârșitul anului.

„Menționez decizia prin care vom prelungi ordonanța de urgență prin care compensăm prețul la carburanți. A fost o decizie care a produs efecte. Am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil, preț care produce efecte pe întreg lanțul. În felul acesta, până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare”, declara atunci Nicolae Ciucă.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Decembrie 2022 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.