Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că începând din primăvara 2023, cardul european pentru tineret va fi disponibil pentru tinerii din România în mod gratuit.

Cardul european pentru tineret va fi disponibil gratuit din primăvară

Ministrul Gabriela Firea a anunțat că din primăvară, cardul european pentru tineret va fi disponibil pentru tinerii din România absolut gratuit. Firea a menționat că pregătește actele care urmează să ajungă la Guvern pentru a fi semnate.

”Cardul european pentru tineret va fi disponibil pentru tinerii din România, gratuit, chiar din primăvară! Pregătim documentele care vor ajunge pe masa Guvernului pentru parafarea parteneriatului cu Asociația Cardului European pentru Tineret, prezentă în 38 de țări europene și are 40 de organizații membre.”, scrie Gabriela Firea.

Ministrul Familiei spune că orice tânăr din România va putea să dețină un asemenea card care să-i ofere beneficii și reduceri la cumpărături, teatru și film, transport în comun sau muzee. Peste 6 milioane de tineri europeni se bucură deja de beneficiile acestui card. Firea spune că pentru acest card colaborează cu Asociația Pentru Mobilitate Europeană, organizația națională membră a Asociației Cardului European pentru Tineret.

De asemenea, Firea a subliniat că se ocupă și de reorganizarea instituțiilor din țară, în urma separării activităților de sport și tineret. În bugetul pe anul 2023, au fost acordați 100 milioane de lei pentru operaționalizarea Direcțiilor Județene pentru Familie și Tineret.

„Fiecare dintre cele 42 de instituții are nevoie de minimum 16 angajați pentru a funcționa și nu poate un specialist în sport să preia atribuții pentru tineret, familie sau natalitate. Guvernul a aprobat suplimentarea numărului de angajați pentru a completa acolo unde nu stăm acum foarte bine. De exemplu, la direcțiile din Călărași și Ialomița am preluat doar 4 angajați, iar la Arad sau Sălaj câte 5 persoane. Insuficient și va fi nevoie să angajăm. Acum, din cele 923 de posturi din toate direcțiile județe avem ocupate doar o treime, 361 mai exact, de specialiștii preluați din fostele direcții județene de sport și tineret. Pentru restul, pregătim angajări pentru că ne dorim să fim în contact direct cu tinerii și familiile din toată țara”, scrie Gabriela Firea.

Citeste si:
Ce i-a cerut Gabriela Firea lui Marcel Ciolacu pentru a-și da...
Ce i-a cerut Gabriela Firea...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Decembrie 2022 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.