Sezonul de schi în stațiunea Azuga s-a deschis sâmbătă. Turiștii nu au întârziat să apară echipați pe pârtie pentru a se bucura de sezonul de iarnă și pentru a se aventura într-o călătorie pe schiuri. Aceasta este una dintre primele pârtii de pe Valea Prahovei care s-a deschis pentru iubitorii de sporturi de iarnă.

Sezonul de schi de pe pârtiile de la Azuga s-a deschis

În acest an, primele pârtii de schi din România au fost deschise la Azuga. Administratorii au reușit cu ajutorul tunurilor să întindă pentru pârtiile de începători un strat de zăpadă de 30 de centimetri. Astăzi, pârtia de la Azuga a fost deschisă oficial. Fericirea a fost mare, începând de la cei mici până la cei mai mari.

Iubitorii acestui sport de iarnă au mers astăzi pe pârtia Cazacu, la Azuga, unde s-a înregistrat o temperatură de 8 grade Celsius. Fiind weekendul dinaintea Crăciunului, stațiunile de la munte sunt destul de aglomerate, românii fiind gata de a petrece sărbătorile de iarnă la munte.

Chiar dacă prețurile din Sinaia sunt destul de ridicate în acest an, la Azuga, iubitorii de schi pot prinde oferte și prețuri destul de accesibile chiar și de sărbători. Prin urmare, pentru un monitor de schi, turiștii trebuie să plătească 150 de lei, iar pentru instalația de teleschi aceștia ar trebui să mai scoată din buzunar încă 5 lei.

De asemenea, administratorul pârtiei îi sfătuie pe turiști să vină pe pârtii chiar și în zilele mai călduroase, deoarece ei sunt pregătiți să facă față temperaturilor mai ridicate și vor putea menține pârtia potrivită pentru schi.

Chiar dacă a mai rămas o săptămână până la Crăciun, românii deja au golit orașele mari și s-au refugiat la munte, la țară sau în vacanțe exotice peste hotare. Majoritatea dintre aceștia au optat pentru stațiunile turistice de la munte în România. Printre cele mai preferate destinații se numără Poiana Brașov, Predeal, Sinaia, Bușteni, Susai și Vatra Dornei. Prețurile sunt ceva mai piperate față de anul trecut, atât la cazări, cât și la mâncare și alte servicii. Însă majoritatea preferă să petreacă sărbătorile în țară, față de varianta de a pleca peste hotare în diverse destinații.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Decembrie 2022 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.