Compania Națională Poșta Română și-a deschis prima filială în Republica Moldova, la Chișinău. Prin această inițiativă, autoritățile române își doresc să întărească interacțiunea între cetățenii moldoveni și cei din România.

Posta Română s-a deschis și la Chișinău

Directorul de la Poșta Română, Valentin Ștefan, a declarat că acest pas este foarte important atât pentru Moldova, cât și pentru România, deoarece îi va apropia și mai mult pe cetățenii de pe cele două maluri ale Prutului.

“A fost o dezvoltare naturală a Companiei Naționale Poșta Română către Republica Moldova. În acest fel, aducem lumea mai aproape. Încercăm să creăm acest pod și în industria noastră, prin care să conectăm și mai bine cetățenii din Republica Moldova cu cetățenii României”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română.

Prin acest pas important, autoritățile române își doresc să mărească volumele actuale și frecvența rutelor poștale dintre cele două țări. La fel de încântate au fost și autoritățile basarabene care au salutat inițiativa Poștei Române.

“Poșta Română a trecut Prutul și mă bucur să fim astăzi aici, la acest moment simbolic. Este o relație cu totul și cu totul specială și cred că se încadrează în acest vis pe care îl avem împreună, al spațiului digital comun”, a spus Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Proiectul „România – hub logistic”

Deschiderea primei filiale externe a Poștei Române la Chișinău este o acțiune care face parte din proiectul „România – hub logistic”, proiect care are drept scop integrarea spațiului geografic al Republicii Moldova în vederea dezvoltării unui nod logistic important în zona Europei de Sud–Est.

Filiala a fost deschisă după memorandumul ce privește strategia de dezvoltare a Poștei Române prin Digitalizare - Automatizare – Robotizare-Tehnologizare, un act ce a fost aprobat de Guvern în luna aprilie 2022.

Citeste si:
Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română...
Valentin Ștefan, Director...

De asemenea, în Republica Moldova, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării de la București, Sebastian Burduja, s-a întâlnit cu viceprim-ministrul pentru digitalizare de la Chișinău, Iurie Țurcanu. Cele două instituții au o colaborare frumoasă la nivel digital. Totodată, Sebastian Burduja a anunțat că România va prelua o serie de competențe digitale din Moldova, printre care și notificarea cetățeanului atunci când statul îi accesează datele.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Decembrie 2022 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.