Superstiţii MARŢI 13. Această zi poate trezi fiori multor persoane, deoarece există ideea că ziua de 13 ar aduce nenoroc, dar mai ales dacă pică într-o zi de marți. Aceste două semne puternice ar deveni foarte negative împreună. Multe popoare consideră că numărul 13 este blestemat și nu îl folosesc în multe lucruri.

Superstiții pentru ziua de MARȚI 13

Ziua de marți 13 este considerată o zi cu dublu nenoroc, deoarece aceste două simboluri nu sunt dintre cele mai bune. De asemenea, și ziua de vineri 13 este o zi nu foarte plăcută și plină de superstiții care mai de care sumbre. Oamenilor le este frică de numărul 13 despre care se spune că aduce nenoroc și de ziua de marți, care la fel este considerată cu o aură proastă.

Multe popoare nu folosesc numărul 13, de exemplu nu au etajul 13, căsuța poștală cu acest număr, loc în autobuz, loc în avion și altele.

În creştinism, numărul 13 este asociat cu Iuda Iscariotul, care a fost al treisprezecelea apostol şi al treisprezecelea sosit la Cina cea de Taină. De atunci, se crede că dacă poftești 13 persoane la masă îți va aduce ghinion.

13 superstiţii legate de ziua de MARŢI 13


 1. Dacă un copil să naşte într-o zi de MARŢI 13, nu va avea noroc niciodată.

 2. Un om născut într-o zi de MARŢI 13 va muri tânăr.

 3. Un copil născut într-o zi de MARŢI 13 va avea mereu ghinion, dar o parte din această nefericire va fi înlăturată dacă ziua naşterii lui va fi tăinuită.

 4. Se spune, de asemenea, că dacă numele persoanei conţine, în total, 13 litere, persoana nu este dintre cele mai norocoase.

 5. Un copil născut într-o zi de MARŢI 13 va trebui să poarte cu el un picior de iepure de la un iepure ucis la miezul nopţii de un fermier saşiu. Dacă copilul va pierde piciorul de iepure, va muri.

 6. Dacă o femeie îşi serbează ziua într-o zi de MARŢI 13, în mai puţin de un an se va căsători şi va avea un copil.

 7. Este de rău augur să te căsătoreşti într-o zi de MARŢI 13.

 8. Dacă un cortegiu funerar taie calea unui om într-o zi de MARŢI 13, atunci persoana în cauză va fi condamnată la moarte.

 9. Cine iese din casă în noaptea de MARŢI 13 va avea convulsii.

 10. Dacă 13 persoane stau la o masă pe data de MARŢI13, una dintre ele se va îmbolnăvi grav.

 11. Nu purta negru în ziua de MARŢI 13, sau în scurt timp vei purta doliu.

 12. Nu te tunde în ziua de MARŢI 13, sau cineva din familia ta va muri.

 13. Nu te muta în casă nouă într-o zi de MARŢI 13, vei avea ghinion.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Decembrie 2022 - 09 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.