80.000 de euro ascunși în șosete. Așa a încercat un bărbat din Republica Moldova să intre în România. Acesta deținea cetățenie română și a încercat să treacă prin vama Albița cu 80.000 de euro ascunși în ciorapi. Însă polițiștii de frontieră l-au depistat rapid.

A încercat să treacă vama cu 80.000 de euro acunși în ciorapi

În noaptea de miercuri spre joi, un bărbat din Republica Moldova, dar care deținea și cetățenie română, a încercat să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa având asupra sa 80.000 de euro. Bărbatul în vârstă de 44 de ani a ascuns banii în șosete pentru a nu-i declara. Acesta călătorea cu un microbuz care urma să ajungă la Brașov.

În urma controlului, s-a descoperit că bărbatul a ascuns cei 80.000 de euro în șosete, iar pe lângă toate acestea, bărbatul mai avea ascunse pe corp și în ciorapi cantitatea de 70 de pachete de țigări cu timbre de acciză Republica Moldova.

Acesta a fost reținut de polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa. În conformitate cu prevederile legale, banii și țigările au fost reținute de către oamenii legii, deoarece bărbatul nu a putut face dovada proprietății acestora. Acesta a primit un termen de 30 de zile în care poate aduce actele doveditoare că suma de bani și bunurile accizabile descoperite îi aparțin. De asemenea, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 5.000 lei, a mai transmis Poliția de Frontieră.

Acesta nu este primul caz în care cetățenii români și nu doar încearcă să intre în România sau să iasă din țară cu sume mari de bani nedeclarate. Fenomenul a fost tot mai des întâlnit în momentul în care Rusia a pornit războiul asupra Ucrainei, iar cetățenii ucraineni au dat bir cu fugiții din țară, luând după ei toți banii de pe carduri și economiile lor adunate până atunci. Mai multe persoane au fost prinse la punctele vamale când încercau să iasă din România cu sume enorme de bani, aceștia nefiind declarați.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Decembrie 2022 - 04 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.