Ambasada Ucrainei din București a intrat în alertă, după ce au fost primite două plicuri cu conținut suspect. Serviciul Român de Informații a intervenit de urgență și au efectuat verificări.

Două plicuri suspecte au fost identificate la Ambasada Ucrainei din București

Marți dimineața s-a dat alerta la Ambasada Ucrainei din București. La sediul ambasadei au sosit două plicuri care aveau un conținut suspect. Polițiștii din București s-au deplasat de urgență la fața locului. De asemenea, a fost alertat și SRI. Din primele informații, plicurile care au fost livrate la ambasadă sunt asemănătoare cu cele care au fost depistate de curând la ambasada din Spania.

”La Ambasada Ucrainei a venit o scrisoare care a fost adusă de un postaș, iar cel care a primit plicul a observat că este vorba de spre același expeditor care ar fi trimis scrisori și în Spania”, au declarat surse judiciare.

Poliția Română a afirmat că marți dimineața, oamenii legii au fost anunțati despre două plicuri cu un conținut suspect care au ajuns la Ambasada Ucrainei din București. Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului. De asemenea, și echipele de pirotehniști s-au deplasat la Ambasadă pentru a efectua verificări.

”La data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect. La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei”, a transmis Poliția Română.

O serie de atacuri la adresa Ambasadelor Ucrainei din toată lumea

Și echipe SRI au ajuns la sediul Ambasadei Ucrainei din București.

”Echipele SRI s-au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel 112, prin care s-a precizat că au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniștii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate și transportate în siguranță”, au precizat ulterior autoritățile.

Citeste si:
Un bagaj suspect la o toaletă publică din Brașov. Poliția și SRI au...
Un bagaj suspect la o toaletă...

În ultima perioadă au avut loc mai multe atacuri asupra ambasadelor Ucrainei din toată lumea. Mai multe ambasade ucrainene au primit plicuri cu substanțe explozive sau colete cu sânge și ochi de animale.

Pânî în prezent au fost vizate ambasadele Ucrainei din Spania, Ungaria, Ţările de Jos, Polonia, Croaţia, Cehia, Italia, Kazahstan și Statele Unite. Motivul atacurilor ar fi sprijinul acordat de țările respective Ucrainei în războiul pornit de Rusia.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Decembrie 2022 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.