Aeroportul Internațional „Traian Vuia“ din Timișoara a anunțat că în ajun de Moș Nicolae renunță la restricțiile cu privire la lichidele din bagajele de mână ale călătorilor. De asemenea, nici electronicele nu vor mai trebui scoase din bagaj pentru a fi verificate.

Aeroportul Timișoara renunță la restricțiile lichidelor în bagajele de mână

Aeroportul Internațional Timișoara a luat decizia de a ușura procedura de verificare a bagajelor de mână pentru ca totul să meargă mult mai rapid și să evite cozile imense de pasageri. De aceea, s-a decis să se renunțe la restricția cu privire la cantitatea de lichide, aerosoli și geluri care depășesc 100 de mililitri. Pasagerii nu vor mai fi nevoiți să pună recipientele în pungi de plastic pentru a fi scanate separat de bagajul de mână. Nici dispozitivele electronice, laptopurile și accesoriile acestora nu vor mai fi scoase din bagaj pentru a fi verificate separat.

Acest sistem modern de control de securitate a fost adoptat după achiziționarera celor mai noi echipamente de specialitate, în urma unei finanțări nerambursabile obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Operaționalizarea sistemului de scanare a fost realizată prin cooperarea Aeroportului Internațional Timișoara cu Brigada Antitero din cadrul Serviciului Român de Informații și cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Noua măsură este valabilă doar pe Aeroportul Timișoara

Autoritățile de la aeroport spun că prin această nouă metodă se va reduce foarte mult timp și nu se vor mai forma cozi interminabile în zona controlului de securitate, deoarece oamenii nu vor sta să își scoată lichidele din bagaje pentru ca această să fie scanate aparte.

Această nouă modificare i-a bucurat pe călătorii din aeroportul Timișoara, deoarece aceștia mereu erau stresați și aveau bătăi de cap în plus când venea vorba de lichidele din bagajul de mână. Din păcate, aceste noi reguli nu se aplică în orice aeroport pe care urmează să ajungă.

De aceea, este recomandat ca pasagerii să verifice din timp condițiile de securitate din aeroporturile spre care zboară pentru a evita orice tip de probleme legate de lichide și electronicele din bagajele de mână

Citeste si:
Avertisment SRI: Nu deschideți SMS-urile care conțin acest mesaj
Avertisment SRI: Nu...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Decembrie 2022 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.