Credincioșii din toată România se adună la București pentru pelerinajul de Sfântul Nicolae, care are loc la Biserica Sfântul Gheorghe. De asemenea, la pelerinaj este adus și brâul Maicii Domnului tocmai din Grecia. Racla cu mâna Sfântului Nicolae este expusă oamenilor care vor să se închine și să se roage la moaștele acestuia.

Pelerinaj de Sfântul Nicolae în Capitală. Unde sunt expuse moaștele sfântului

Sute de credincioși s-au adunat la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București pentru a se putea închina și ruga la sfintele moaște ale Sfântului Nicolae, przănuit la data de 6 decembrie. Sfântul Nicolae, făcătorul de minuni, este sărbătorit de români cu mare sfințenie, fiind unul dintre cei mai iubiși sfinți a poporului român.

Chiar dacă vremea este una destul de friguroasă și ploioasă, oamenii stau la coadă pentru a se închina moaștelor sfinte. Aceștia vin să se roage pentru pace și liniște, pentru o lume mai bună și pentru sănătate. Credincioșii au venit pentru a se închina la racla cu mâna dreaptă a Sfântului Nicolae, dar și la brâul Maicii Domnului, care a fost expus alături de moaștele sfântului. Acesta a fost adus tocmai din Grecia.

Este pentru prima dată când brâul Maicii Domnului a fost adus la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București. Din acest motiv și oamenii se strâng în număr tot mai mare. În zilele următoare se estimează că va fi un val și mai mare de credincioși care vor veni să se închine moaștelor sfinte.

Brâul Maicii Domnului și mâna dreaptă a Sfântului Nicolae vor rămâne în Biserica Sfântul Gheorghe Nou până miercuri, 7 decembrie, la orele 22. Potrivit tradiției Bisericii Ortodoxe, cinstitul brâu al Maicii Domnului a fost țesut din fire de cămilă de însăși Fecioara Maria. Din acest motiv, brâul Maicii Domnului este unul dintre cele mai importante simboluri al Bisericii Ortodoxe Române.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Decembrie 2022 - 04 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.