Fiecare angajat are dreptul la concediu. Uneori însă se întâmplă că angajații nu profită de toate zilele de concediu oferite într-un an de muncă și realizezi acest lucru la finalul anului. În cazul în care mai ai zile de concediu neluate, există câteva soluții pentru ca să nu le pierzi.

Cum poți recupera concediul de odihnă neluat din 2022

La finalul fiecărui an, în majoritatea companiilor se atinge subiectul concediilor de odihnă. Unii angajați nu profită de tot concediul până la finalul anului și ajung că trebuie să facă ceva cu acestea. Zilele de concediu neluate se pot pierde, iar noi îți oferim câteva soluții pentru a nu ajunge la asemenea variantă.

Dacă nu ai profitat de toate zilele de concediu disponibile pentru anul 2022, trebuie să știi ce anume să faci și cum se procedează în asemenea cazuri. Prin urmare, angajații care nu și-au luat toate cele 20 de zile legale minime din concediul de odihnă din 2022 mai pot profita de aceastea, deoarece ele nu se anulează începând cu noul an.

Ce prevede Codul Muncii legat de concediul de odihnă neluat

Iată ce prevede Codul Muncii pentru angajaţi legat de concediile de odihnă:

Art. 144. Intangibilitatea dreptului la concediu de odihnă

(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.

(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Art. 146. Efectuarea si compensarea concediului de odihnă

(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.

(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.

(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Citeste si:
Secția de Pneumologie de la Spitalul Vaslui, închisă în plin val de...
Secția de Pneumologie de la...

Prin urmare, potrivit Codului Muncii, zilele de concediu neluate în 2022 se pot lua până la data de 30 iunie 2024.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Decembrie 2022 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.