Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că procedura de eliberare la cerere a certificatelor de virginitate a fost reluată. Oficialul susține că acest lucru este un barbarism crunt la adresa femeilor din România și nu este de acord cu această procedură.

Gabriela Firea, reacție la solicitarea certificatelor de virginitate

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a declarat că i se pare un barbarism crunt faptul că până în prezent sunt solicitate și eliberate certificatele de virginitate a tinerelor adolescente din România. Oficialul spune că această procedură trebuie interzisă pentru că încalcă drepturile femeilor.

„Sunt foarte des întrebată în legătură cu un subiect pe care mi-aş dori să îl dezbatem, care este opinia mea ca mama, ca părinte, ca senator, ca ministru şi opinia colegelor mele de la ANES în legătură cu certificatele de virginitate care sunt solicitate încă în acest moment pentru adolescentele din România. Un barbarism crunt, consider că acest lucru nu ar trebui să se mai întâmple, am avut întâlniri cu asociaţii care militează pentru drepturile fetelor, adolescentelor, tinerelor”, a spus Gabriela Firea.

Firea spune că nu este reponsabilitatea Ministerului Familiei să se ocupe de această problemă, însă aceasta se va implica pentru ca această tehnică să fie interzisă. Conducerea INML a anunțat public anterior că nu va mai emite astfel de certificate la cerere, însă se pare că nu s-au ținut de cuvânt.

„Ce s-a întâmplat pe urmă? Deşi s-a anunţat public că nu se vor mai elibera la cerere astfel de documente medicale, cu ghilimele, aş putea spune, totuşi procedura s-a reluat la anumite insistenţe. Nu este responsabilitatea ministerului Familiei dar eu trag un semnal de alarmă, câtă vreme vom considera că o tânără care nu are 18 ani, care nu şi-a încheiat studiile, poate fi o marfă, poate fi vândută de către părinţi şi nu doar în anumite comunităţi, înseamnă că acceptăm cu toţii că este normal ca fetele să abandoneze şcoala, să avem din ce în ce mai multe minore unde, din păcate suntem pe locuri fruntaşe la aşa nu, în ceea ce priveşte acest fenomen al mamelor minore şi adolescente., a spus Gabriela Firea.

Citeste si:
Ce i-a cerut Gabriela Firea lui Marcel Ciolacu pentru a-și da...
Ce i-a cerut Gabriela Firea...

Ministrul Familiei spune că se dorește o creştere a natalităţii, dar o natalitate sănătoasă, din partea unor femei care decid pentru propria persoană, care îşi încheie studiile sau învaţă o meserie. Firea spune că femeile dacă nu reuşesc să urmeze toate studiile, măcar să înveţe o meserie şi să înveţe ce este viaţa.

„Este foarte important şi de aceea alături de dumneavoastră militez pentru această conştientizare. Să nu mai acceptăm ca în România fetiţele să fie marfă de schimb, de tranzacţionare, să se poată face acest lucru şi prin prisma acestor certificate de virginitate solicitate în mod barbar de către părinţi, pentru a creşte suma, pentru a negocia, fireşte”, a spus Gabriela Firea.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Noiembrie 2022 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.