Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva oferă spre vânzare în acest an peste 30.000 de pomi de Crăciun. Aceștia urmează să ajungă în casele oamenilor care vor opta pentru un brad natural. Prețurile diferă în funcție de mărime și specie și încep de la 15 lei.

Peste 30 de mii de brazi scoși la vânzare de Romsilva pentru sărbători

Bradul de Crăciun este nelipsit din casa tuturor în perioada sărbătorilor de iarnă. Preferințele sunt diferite, dar și opțiunile la fel. Mulți oameni aleg să cumpere un brad natural pentru a-i simți aroma și pentru a se bucura de splendoarea pomului verde. Romsilva a scos în acest an la vânzare peste 30 de mii de pomi de Crăciun.

Preţurile pomilor de Crăciun încep de la 15 lei pentru un brad specia molid cu înălţimea de până în 1,3 metri şi ajunge la 35 de lei pentru un brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri. Brazii mai înalți de 3 metri sunt considerați comenzi speciale.

Romsilva a pus la vânzare pe piață 30.594 de pomi de Crăciun cu ajutorul ocoalelor silvice de stat. Un număr de 21.814 bucăţi sunt produşi în pepinierele silvice ale Romsilva, iar alte 8.780 de exemplare provin din lucrări silvice autorizate, acolo unde există o densitate excesivă. Majoritatea pomilor de Crăciun sunt din specia brad - 22.295, iar 8.299 de bucăţi sunt din specia molid sau alte specii de răşinoase.

Acestea sunt preţurile pentru pomii de Crăciun care sunt cumpărați direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva. În cazul în care brazii sunt vânduţi de unităţile din subordinea Romsilva în pieţe sau alte locuri special amenajate, la aceste preţuri se vor adăuga şi costurile de transport, manipulare şi depozitare, respectiv, prețul va fi ceva mai mare.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare de păduri din proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri care se află în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează și 22 de parcuri naţionale, dar şi 12 herghelii de stat. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Citeste si:
Prețul lemnelor de foc va fi plafonat. Cât vor costa acestea
Prețul lemnelor de foc va fi...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.