Autoritățile române se află în pregătiri pentru ziua de 1 Decembrie - Ziua Națională a României. Ministerul Apărării Naționale va asigura transportul, cazarea și hrana a sutelor de soldați străini care vor defila la evenimentul național. Parada militară va defila ca de obicei pe Șoseaua Kiseleff pe lângă Arcul de Triumf.

Parada militară de Ziua Națională a României

Și în acest an, la data de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României va avea loc parada militară. În condițiile în care România este membru NATO și UE, la parada militară de la 1 decembrie vor participa detașamente reprezentative ale armatelor unor state membre NATO și din Republica Moldova.

„Participarea acestor detașamente reprezentative, la parada militară națională, reflectă aprofundarea relațiilor de cooperare dintre Armata României și armatele statelor invitate în cadrul unor activități bilaterale, exerciții comune de mare vizibilitate sau al misiunilor internaționale la care au participat în teatrele de operații”, se arată în nota de fundamentare.

Blocurile de paradă ale fiecărui detașament reprezentativ este constituit din 30 de militari. Potrivit actului normativ, în perioada 26.11-02.12.2022, Ministerul Apărării Naționale va asigura transportul, cazarea și masa militarilor armatelor străine care vor participa la paradă.

Actul normativ prevede ca Guvernul să adopte normativele de cheltuieli care vor fi necesare pentru participarea a cel mult 600 de persoane din detașamentele armatelor străine.

Ministerul Apărării Naționale va suporta cheltuielile pentru militarii armatelor străine

Potrivit actului normativ, limitele maxime de cheltuieli pentru personalul armatelor străine sunt următoarele:


  • Cheltuieli zilnice de masă: 105 lei/persoană/zi

  • Cafea, apă minerală, sucuri și gustări: 20 lei/persoană/zi

  • Alte cheltuieli pentru vizitarea obiectivelor turistice din municipiul București, efectuarea de fotografii oficiale etc.: 135 lei/persoană

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Ministerul Apărării Naționale va suporta și cheltuielile personalului român însoțitor al detașamentelor armatelor străine în limita a 20 de lei/persoană/zi pentru cafea, apă minerală, sucuri și gustări și a 135 lei/persoană pentru vizitarea obiectivelor turistice din București. De asemenea, cazarea, asistența medicală de urgență și transportul personalului străin vor fi asigurate de către Ministerul Apărării Naționale prin mijloace proprii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Noiembrie 2022 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.