Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că s-au depistat nereguli grave în Clubul Sportiv Municipal București în urma unor verificări făcute de Copul de Control. Aceste nereguli se ridică la un prejudiciu de peste un milion de lei.

Nereguli depistate la CSM București. Nicușor Dan a sesizat DNA

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că sesizează DNA după ce au fost depistate mai multe nereguli în urma unui control al Corpului de Control pe care le-a descoperit la CSM București. Primarul Capitalei spune că în anul 2018 s-au achitat prime de peste un milion de lei personalului administrativ, însă acestea erau destinate doar sportivilor. În cazul acesta este vizată direct Gabriela Szabo, directorul general al CSM București, care ar fi încasat peste 190.000 de lei, potrivit verificărilor.

"Voi sesiza DNA pentru nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM București) ca urmare a unei verificări a Corpului de Control care a vizat activitatea CSM în perioada 2017-2022. În anul 2018, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți).", anunță primarul general.

Nicușor Dan a mai menționat că o parte consistentă din suma achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de către directorul general al CSM, Gabriela Szabo tot sub formă de primă. De asemenea, Corpul de Control a identificat și un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea Clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat ulterior, în același an, un contract de cesiune de drepturi de autor. Tot în urma verificărilor s-au depistat că reorganizările succesive ale instituției, care au fost efectuate în 2017-2019, au fost deficitare și nu au ajutat la îmbunătățirea activității.

„Litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații. La acestea se adaugă despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment). De asemenea, nu s-a găsit o bază de date a numărului de sportivi, pe secții și pe vârste, astfel că toate cifrele furnizate către PMB pentru intervalul 2018-2022 au fost niște aproximări nefundamentate. În plus, nu există o procedură cu privire la transferul sportivilor, cu privire la criteriile care trebuie avute în vedere în procesul de selectare a unui sportiv, la cum se aproximează valoarea unui sportiv, fapt care a dus de-a lungul vremii la pierderi financiare", a mai spus primarul general.

Citeste si:
Nicușor Dan a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor în...
Nicușor Dan a aprobat...

Edilul a transmis că după ce au fost depistate neregulile administrative a fost sesizată comisia de disciplină și au fost dispuse măsuri pentru remedierea situației.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Noiembrie 2022 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.