Un incendiu a izbucnit la Palatul Regal din Capitală în această duminică. În jur de 150 de persoane au fost evacuate de urgență din incinta clădirii.

Incendiu izbucnit la Palatul Regal din București

Duminică după amiază, pompierii au fost solicitați pentru a interveni să stingă un incendiu care a izbucnit la Palatul Regal din Capitală, la nivelul plafonului etajului 2, la nivelul tavanului (tavan fals din rigips). Incendiul a provocat mari degajări de fum. Suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 70 mp.

La momentul izbucnirii incendiului din clădire au fost evacuate de urgență circa 150 de persoane și nu au fost înregistrate victime. Incendiu a fost stins rapid, iar acum se efectuează verificări pentru a stabili în ce circumstanțe a izbucnit acesta și care a fost cauza.

„În acest moment incendiul este stins, se fac verificări”, potrivit ISU

La fața locului au intervenit 8 autospeciale de stingere, 3 autoscări, un echipaj de descarcerare și echipaje SMURD, a transmis anterior ISU București.

La etajul al 4-lea al Palatului Regal se află galeria de artă românească, unde sunt expuse capodopere valoroase: Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Constantin Brâncuși, Gheorghe Petrașcu, însă operele de artă nu au avut de suferit în urma incendiului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Noiembrie 2022 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.