Târgul de Crăciun din București și-a deschis porțile în această duminică, începând cu ora 10.00, în Piaţa Constituţiei. Vizitatorii sunt așteptați la târg până pe data de 26 decembrie pentru a admira decorațiunile și a simți din plin atmosfera sărbătorilor de iarnă. Principalele atracții ale târgului de Crăciun din acest an sunt concertele live, Căsuţa lui Moş Crăciun, patinoarul, caruselul şi roata panoramică. Accesul vizitatorilor la târg este gratuit.

S-a deschis târgul de Crăciun din București. Ce atracții sunt la Târgul de Crăciun Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a ținut să anunțe locuitorii Capitalei că târgul de Crăciun din acest an s-a deschis.

„Atracția Târgului, roata panoramică uriașă, a fost deja montată, căsuțele pentru meșteri, artizani și pentru bucătarii de mâncare tradițională sunt frumos decorate cu crenguțe de brad, iar scena și patinoarul sunt aproape gata. Căsuțele din turtă dulce, soldățeii și renii cu siguranță îi vor încânta pe copii. Pentru cei mari, iubitori ai fotbalului, vom avea un ecran uriaș pe care vor fi transmise meciurile din Campionatul Mondial, interviuri la vestiare sau scene de culise care nu se văd la televizor”, a scris primarul Capitalei, Nicușor Dan, pe Facebook.

Ediația din acest an a târgului de Crăciun al Municipiului Bucureşti este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti, împreună cu CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti.

La târg vor fi prezente peste 70 de căsuţe din lemn unde vor fi expuse jucării, obiecte handmade, suveniruri tradiţionale, produse alimentare, haine. Au fost amenajate și spații speciale pentru copii cu diverse jocuri interactive și activități. Nelipsită este și căsuţa lui Moş Crăciun, unde copiii vor fi întâmpinaţi de spiriduşi, vor putea sta de vorbă cu Moș Crăciun și vor putea face poze. În zona food-truck-urilor, turiștii și vizitatorii se vor putea delecta cu mâncărurile tradiționale și desigur, vin fiert.

Citeste si:
Programul concertelor din 9-11 decembrie la Târgul de Crăciun din...
Programul concertelor din...

”Atmosfera festivă din Piaţa Constituţiei este completată de un brad de mari dimensiuni. În spaţiul Târgului de Crăciun Bucureşti va fi amenajat, de asemenea, un patinoar de peste 30 de metri lungime şi 20 de metri lăţime, un carusel şi o roată panoramică, înaltă de aproape 40 de metri”, anunţă organizatorii.

Concerte la Târgul de Crăciun Bucureşti 2022

În faţa Palatului Parlamentului a fost montată o scenă unde vor avea loc concerte pe întreaga surată a târgului. Pe scenă vor evolua coruri de la Palatul Naţional al Copiilor şi Opera Comică pentru copii, artişti şi grupuri vocale ale unor lăcaşuri de cult şi instituţii ce promovează creaţia românească tradiţională. Pe lângă toate acestea, vor avea loc şi spectacole de datini şi obiceiuri prezentate de ansambluri folclorice din diferite zone ale ţării.

Citeste si:
Zi specială pentru copii cu dizabilități la Târgul de Crăciun din...
Zi specială pentru copii cu...

Calendarul programului artistic cuprinde următoarele perioade: 30 noiembrie – 4 decembrie, 6 decembrie, 9 - 11 decembrie, 16 - 18 decembrie şi 23 - 26 decembrie 2022. Târgul de Crăciun din Bucureşti va fi deschis în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022, zilnic, de luni până vineri, între orele 12:00-23:00 iar sâmbăta şi duminica între orele 10:00-23:00. Accesul vizitatorilor este absolut gratuit.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Noiembrie 2022 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.