Administrația Națională de Meteorologie a emis alertă de precipitaţii în 11 judeţe din ţară. Atenționarea este valabilă în weekendul 19 - 20 noiembrie. Temperaturile încep să scadă semnificativ, ninsorile fiind așteptate în curând.

Alertă de precipitații ii 11 județe din România până duminică

ANM a anunțat că în intervalul 19 noiembrie, ora 20 – 20 noiembrie, ora 10, în nordul Olteniei și în zona montană, până la altitudinile de 1400 m, se așteaptă ploi însemnate cantitativ, iar cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp. În data de 20 noiembrie, ora 00 – 20 noiembrie, ora 10, la altitudini de peste 1700 m în zona Carpaților Meridionali, după care în jumătatea nordică a Carpaților Orientali și a Moldovei se așteaptă ninsori locale moderate cantitativ, care se vor transforma într-un strat de zăpadă, care pe alocuri va ajunge peste 10 cm.

În zona deluroasă și montană a Moldovei sunt prognozate precipitații mixte și polei. Tot în intervalul 20 noiembrie, ora 10 – 21 noiembrie, ora 20, sunt preconizate ploi în cea mai mare parte a țării, iar în sud și sud-est ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice.

În jumătatea de nord a Moldovei, ANM transmite precipitații sub formă de ninsoare, dar și sunt așteptate și precipitații mixte care vor determina depuneri de polei. Local în Carpații Orientali și pe alocuri și în zona montană ninsoarea se va transforma într-un strat gros de zăpadă. Va fi prezent și vântul cu intensificări pe crestele montane, iar pe parcursul zilei de luni va fi prezent și pe litoral, unde rafalele vor fi în general de 60...70 km/h.

Vremea în București în acest weekend

ANM transmite că în intervalul 19.11.2022 ora 20:00 - 21.11.2022 ora 20:00, temperaturile din București vor fi mai ridicate față de mediile multianuale. Cerul va fi uneori înnorat și temporar va ploua de sâmbătă noapte. Vântul va sufla moderat cu viteze de până la 35...40 km/h. Temperaturile maxime vor fi de 11 - 13 grade, iar cele minime de 6 - 8 grade.

Citeste si:
Primăvara prinde contur: Alege sacourile perfecte pentru a înfrunta...
Primăvara prinde contur:...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Noiembrie 2022 - 06 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.