În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 323 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 73 mai puţine faţă de ziua anterioară. 88 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Bilanț COVID-19 România - 19 noiembrie 2022

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 19 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 613, cu 6 mai puţine faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 93 persoane, cu 1 mai mult faţă de ziua anterioară. Din cei 93 pacienţi internaţi la ATI, 73 sunt nevaccinaţi.

Din totalul pacienţilor internaţi, 56 sunt minori, 55 fiind internaţi în secţii şi 1 la ATI, la fel ca în ziua anterioară. Până sâmbătă, 67.253 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat. În ultimele 24 de ore, au fost raportate de către INSP trei decese (un bărbat şi două femei), fără decese raportate anterior intervalului de referinţă.

Dintre cele trei decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani şi unul la categoria de vârstă 70-79 de ani. Toţi pacienţii decedaţi prezentau comorbidităţi şi unul era vaccinat.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1.743 teste RT-PCR (1.174 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 569 la cerere) şi 7.709 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.616.170 teste RT-PCR şi 12.057.447 teste rapide antigenice.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Noiembrie 2022 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.