Ploile din ultimele zile s-au transformat în lapoviță și ninsoare, iar temperaturile scăzute au adus primii fulgi în mai multe zone ale țării. Drumurile au fost acoperite de zăpadă, iar circulația a fost îngreunată. Meteorologii spun că vremea se răcește și iarna curând își va intra în drepturi. Utilajele de deszăpezire au început să lucreze pentru a curăța drumurile.

Ninge în România. Utilajele de deszăpezire au început să curețe drumurile

În zonele montane din România au început să se așeze primii fulgi. Aceștia au acoperit drumurile și au înregunat traficul rutier. Temperaturile au început să scadă constant, iarna intrându-și în drepturi deja. Utilajele au intervenit pe DN 17A, Pasul Palma, jud. Suceava pentru a curăța șoseaua. Drumarii îi îndeamnă pe șoferi să circule cu atenție și cu o viteză redusă pentru a evita posibilele accidente.

Meteorologii transmit că în următoarea perioadă niște sisteme noroase succesive asociate unor cicloni mediteraneeni vor traversa România. În același timp va pătrunde și o masă de aer mai rece dinspre nordul continentului, care se va resimți în special în zona Moldovei. Temperaturile încep să scadă de săptămâna viitoare, în țară instalându-se vremea de iarnă în toată regula.

Retail jobs

În ce orașe va ninge din acest weekend

Director ANM, meteorologul Gabriela Băncilă, a anunțat care sunt prognozele meteo pentru perioada următoare și care sunt zonele din România în care vor apărea primii fulgi.

”Sperăm ca ninsorile din capitală să se lase așteptate. Este adevărat că există soluții are unor modele numerice care zilele trecute promiteau precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în partea de sud a țării, însă, în mod concret, o analiză a celor mai recente date pe care le avem la dispoziție indică faptul că probabilitatea de precipitații sub formă de ninsoare este mai mare în partea de nord a Carpaților Orientali, mâine noapte, când și în zona limitrofă, zona mai joasă de relief a acestora, adică partea de nord a Moldovei, nu este exclus ca nici în zona depresionară a Maramureșului, să își facă apariția precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare” explică meteorologul Gabriela Băncilă, director ANM.

Citeste si:
Alertă de precipitații în 11 județe din România până duminică
Alertă de precipitații în 11...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2022 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.