CFR Călători a anunțat că începând de marți, persoanele care vor călători cu trenul vor putea procura bilete online direct de la controlorii de tren.

Călătorii pot cumpăra bilete CFR online direct de la controlori

CFR Călători a anunțat că în procesul digitalizării și accesibilității mai ușoare, începând de marți, călătorii vor putea să procure bilete de călătorie direct de la controlorii CFR. Acest lucru va reduce rândurile de la casele de bilete și va permite o mai bună organizare în trenuri. CFR a dezvoltat sistemul xSell-mobile cu ajutorul căruia controlorii vor putea să elibere biletele și alte operațiuni.

"În cadrul acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de digitalizare și accesibilitate, începând de astăzi, 15 noiembrie 2022, CFR Călători a implementat sistemul xSell-mobile la nivelul întregului personal de tren. Acest fapt permite emiterea legitimațiilor de călătorie, rezervarea automată a locurilor, scanarea legitimațiilor, validarea biletelor online și a titlurilor metropolitane prin intermediul dispozitivelor mobile", se arată într-un comunicat al CFR Călători.

CFR Călători a menționat că personalul de tren a fost dotat cu dispozitivele necesare, și anume cu aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) și posibilități de scanare a codurilor de bare și QR, dar și imprimante termice pentru tipărirea biletelor. Prin urmare, această modalitate permite vânzarea online în trafic intern a legitimațiilor de călătorie la toate trenurile CFR Călători.

CFR Călători este sigur că această nouă schimbare va eficientiza vânzarea biletelor, va reduce timpul de așteptare și este doar un plus pentru călători, dar și pentru controlori.

Trenurile Intercity vor circula din nou în România. Cât costă biletele

După o pauză de 8 ani, CFR Călători a decis să reintroducă circulația trenurilor Intercity în România. Vagoanele trenurilor nu sunt noi și nici infrastructura nu a fost refăcută, însă autoritățile trec peste acese detalii. Trenurile vor circula pe distanțe mari cu viteze de sub 60 km/h.

Citeste si:
12 Motive pentru a călători în Europa de Est
12 Motive pentru a călători...

Trenurile Intercity vor circula fără oprire pe traseul Brașov - Teiuș, 229 km, cea mai lungă distanță parcursă în 4 ore și 10 minute, cu o viteză medie de 54 km/h. Pentru o călătorie de la Brașov la București biletul va costa 68 de lei,în comparație cu 53 de lei cât costă biletul la trenurile IR.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Noiembrie 2022 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.