Luni, Senatul a adoptat o propunere legislativă pentru ca anul 2023 să fie instituit drept Anul Ciprian Porumbescu. Oficialii își doresc să aniverseze și să promoveze viaţa şi opera compozitorului român.

Senatul a propus ca anul 2023 să fie declarat Anul Ciprian Porumbescu

Propunerea legislativă a Senatului a fost inițiată de un grup de parlamentari. Aceștia au susținut că anul 2023 trebuie să fie numit Anul Ciprian Porumbescu, deoarece se împlinesc 170 de ani de la naşterea lui Ciprian Porumbescu şi 140 de ani de la moartea sa.

Parlamentarii au mai argumentat că această inițiativă va ajuta la comemorarea compozitorului și va promova viața și oprele sale de o mare valoare culturală.

"Se instituie anul 2023 ca anul Ciprian Porumbescu pentru celebrarea a 170 de ani de la naşterea şi comemorarea a 140 de ani de la moartea compozitorului Ciprian Porumbescu. Parlamentul, Administraţia Prezidenţială. Guvernul, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi instituţiile publice aflate în subordinea sau coordonarea acestora pot organiza sau sprijini logistic şi material manifestări culturale artistice sau educaţionale dedicate celebrării vieţii şi operei compozitorului Ciprian Porumbescu. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile aflate în subordinea sau coordonarea acestora, pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor", se arată în propunerea legislativă.

Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Decembrie 2022 - 05 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.