Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că mai multe porțiuni de drum de pe Transalpina și Transfăgărășan se vor închide circulației rutiere începând de joi din cauza condițiilor meteorologice.

Sectoare de drum de pe Transalpina și Transfăgărășan se închid de joi

CNAIR a transmis printr-un comunicat că începând de joi, orele 7.00, circulația rutieră pe anumite sectoare de drum de pe Transalpina și Transfăgărășan va fi restricționată. CNAIR a luat această decizie din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din ultima perioadă care pot pune în pericol participanții la trafic.

„Având în vedere ultimele prognoze meteorologice și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca începând de joi, 17.11.2022, ora 07:00, circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum”, a transmis CNAIR.

Prin urmare, circulația va fi restricționată pe următoarele sectoare de drum:


  • DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 - km 59+800)

  • DN 7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 - 130+800).

Ce recomandă CNAIR conducătorilor auto care circulă în aceste sectoare de drum

CNAIR spune că în acest an a reușit să mențină circulația deschisă pentru o perioadă mai îndelungată decât de obicei datorită vremii favorabile.

„CNAIR a reușit în acest an, printr-un efort susținut și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile, să mențină circulația deschisă pe aceste rute montane o perioadă de timp mai lungă decât de obicei, însă prioritatea principală este integritatea și viața celor care merg pe drum.”

De asemenea, CNAIR le recomandă conducătorilor auto care tranzitează în această perioadă rute montane să aibă autoturismele echipate de iarnă, să circule cu atenție și să respecte semnalizările și atenționările oficiale.

Citeste si:
Noi fisuri au apărut în structura de rezistență a podului de la Brăila
Noi fisuri au apărut în...

Alte informaţii cu privire la starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi solicitate la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360. De asemenea poate fi accesat site-ul www.cnadnr.ro , dar și pagina de Facebook https://www.facebook.com/cnadnr/.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Noiembrie 2022 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.