Black Friday este un fenomen la nivel mondial. Oameni din toate colțurile lumii sunt pregătiți să facă cumpărături și să se bucure de reducerile din această perioadă. 87% dintre români sunt pregătiți de shopping de acest Black Friday. Cei mai mulți dintre români preferă de Black Friday să profite de ofertele turistice la munte și destinațiile balneare.

Ce destinații preferă turiștii români de Black Friday

49% dintre români spun că în perioada Black Friday sunt gata să cumpere un produs/servicu de care nu au neapărat nevoie. În proporție de 33.7% dintre români îşi fac o listă de cumpărături în prealabil, după care compară preţurile şi analizează ofertele din această perioadă. Iar 33.4% dintre români afirmă că fac achiziţii spontane, deoarece sunt într-un fel atrași de ofertele de moment.

Ceea ce ține de încrederea pe care o au în ofertele de Black Friday, există două categorii: o parte dintre români sunt sceptici și nu sunt convinşi că ofertele sunt într-adevăr reduse şi de profit, în timp ce altă parte care consideră că ofertele de Black Friday au reduceri foarte bune și sunt reale, având și un impact pozitiv asupra bugetului inclusiv.

Românii vor mai multe servicii suplimentare la ofertele turistice de Black Friday

60% dintre români consideră că reducerea de Black Friday trebuie să fie peste 40% pentru a convinge cumpărătorii să facă achiziții, iar 19.8% dintre respondenți ar fi mulțumiți şi de o reducere de minimum 30%. În proporție de 97.2% dintre români cred că ar de Black Friday ar trebui să existe mai multe oferte de Black Friday în turism. De asemenea, turiştii își doresc și servicii suplimentare sau mai multe facilități incluse în ofertele de Black Friday. Printre acestea se numără: acces la centrul SPA, demipensiune, excursii opţionale sau acces la piscina interioară.

Iar când vine vorba de destinațiile preferate de turiștii români pentru care își doresc cele mai multe oferte de Black Friday, topul arată în felul următor: destinaţiile montane (votate de 48.8% dintre respondenţi), staţiunile balneare (votate de 24.4% dintre respondenţi), marile oraşe (votate de 11.6% dintre respondenţi), litoralul românesc (votat de 11.2% dintre respondenţi). Românii deja au început să își facă planuri pentru vacanțele de vară din 2023 și sunt gata să facă rezervări sau chiar să își cumpere sejururi pentru vara lui 2023.

Citeste si:
Black Friday de la FineStore aduce reduceri consistente și...
Black Friday de la FineStore...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Noiembrie 2022 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.