Serviciul Român de Informaţii a anunțat că marți, în mai multe puncte din București, Giurgiu și Brașov se vor desfășura exerciții antiteroriste. În timpul acestora vor fi folosite muniţii de manevră, dar şi mijloace pirotehnice.

Exerciții antiteroriste în București, Brașov și Giurgiu

Marți dimineața, pe pagina Serviciului Român de Informaţii a fost postat un anunț prin care oamenii din București, Giurgiu și Brașov sunt informați că în cursul zilei de marți vor avea loc exerciții antiteroriste. SRI menționează că în cadrul exercițiului vor fi folosite muniții și mijloace pirotehnice.

"Marţi, 8 noiembrie, are loc un exerciţiu antiterorist în mai multe puncte din Bucureşti, judeţul Giurgiu şi judeţul Braşov. Exerciţiul presupune inclusiv utilizarea de muniţie de manevră şi de mijloace pirotehnice", anunță Serviciul Român de Informații, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, SRI atenționează oamenii care se vor afla în preajmă să urmeze indicațiile echipelor de securitate și să nu se implice în acțiune.

"Cetăţenii care devin martori ai evenimentelor sunt rugaţi să urmeze indicaţiile echipelor de securitate a exerciţiului", precizează SRI.

Scenariul exercițiului presupune producerea unui atac cu arme de foc în Parcarea Mall Băneasa, intrarea Media Galaxy, cu posibile 5-6 victime.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Noiembrie 2022 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.