În data de 8 noiembrie, românii îi sărbătoresc pe Sfinţii Mihail şi Gavril. Peste 1,3 milioane de români își celebrează ziua onomastică cu această ocazie.

Peste 1,3 milioane de români cu numele sfinților Mihail și Gavril

Sunt peste 1,3 milioane de români își sărbătoresc ziua numelui pe data de 8 noiembrie, de Sfinții Mihail și Gavril. Aceasta este ultime sărbătoare religioasă înainte de Postul Crăciunului, care începe pe data de 15 noiembrie. În toate bisericile din țară se vor ține slujbe speciale.

Cine își serbează ziua numelui pe data de 8 noiembrie

Persoanele care poartă numele de Mihail, Gavril, Mihai, Mihaela, Michi, Mişa, Mihăiţă, Mişu, Mihnea, Mihăilă, Mihalache, Mihalcea, Mihu, Gabriel, Gabriela, Gabi, Gabiță, Gavriil, Gavrilă sau alte derivate ale numelui își sărbătoresc ziua numelui.

Cine sunt sfinții arhangheli Mihail şi Gavril

Potrivit calendarului popular, soborul Sfinților Mihail și Gavril este sărbătorit timp de trei zile, în data de 8, 9 și 10 noiembrie. Prima zi a sărbătorii religioase se numește capul Arhanghelului, a doua zi mijlocul Arhanghelului, iar a treia zi coada Arhanghelului.

Sfinții Mihail și Gavril sunt recunoscuți drept conducătorii cetelor de îngeri şi călăuzele sufletelor spre Rai. Arhanghelul Gavril, al cărui nume se traducere din ebraică „Dumnezeu este puterea mea”, este considerat drept mesagerul veştilor bune. Arhanghelul Mihail se traduce din ebraică ca „Cine-i ca Dumnezeu”. Sfântul transmite rugăciunile adresate de credincioşi către Dumnezeu, Potrivit istoriei, Mihail ia sufletele oamenilor, stând la căpătâiul bolnavilor, dacă aceştia vor muri, sau la picioarele lor, dacă vor scăpa de boală şi vor continua să trăiască.

Potrivit tradiției vechi, în această zi oamenii nu trebuie să lucreze. Cei care vor munci în această zi de sărbătoare, de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, se vor chinui în ceasul morții până la ieșirea sufletului.

Citeste si:
Aproape două milioane de români îşi serbează numelui de Sfântul...
În jur de două milioane de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Noiembrie 2022 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.